ביצת פסחא
ביצי הפסחא עשויה להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מתאים ל-8 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -34 גרם חלבון , 42 גרם שומן , ובסך הכל 688 קלוריות . , מתכון זה מכסה 15% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם ליקר תפוזים, פסלון ארנב, עיגולים בצק עלים מוכנים מראש - אחד בקוטר 11 אינץ' ואחד בקוטר של 1 אינץ', וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אפשר ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג הפסחא . אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 55 דקות . עם ציון ספונקולרי של 34% , המנה הזו גרועה למדי. מתכונים דומים: ביצת פסחא , ביצת פסחא ו- Easter Egg .
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
ציוד מיוחד: פסלון ארנב מיניאטורי (עמיד בחום)
בקערה גדולה מקציפים את החמאה במיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים סוכר ו"קרמים" אותם יחד עד שהמרכיבים מתאחדים היטב.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגרדים מדי פעם את דפנות הקערה כדי לוודא שהכל משתלב.
מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים בעזרת מרית את השקדים, הקמח, תמצית השקדים, תמצית הווניל וליקר התפוזים. מערבבים עד לאיחוד יסודי. מערבבים את פסלון הארנב לתוך המילוי.
מניחים את העיגול העגול בגודל 11 אינץ' של בצק עלים שטוח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. השתמשו במברשת מאפה כדי להבריש את הקצה עם שטיפת הביצים.
שמים את המילוי בתלולית אחידה במרכז הסיבוב ומשאירים את הקצה נקי. הרם בעדינות את העגול בגודל 12 אינץ' והנח אותו מעל המילוי והעגול התחתון כך שהקצוות יתאימו. לחץ כלפי מטה על כל הקצוות כך שטיפת הביצים תשמש כדבק כדי להדביק את החלק העליון והתחתון יחד. בעזרת שיניים של מזלג, "כווץ" סביב הקצוות כדי לסגור את החלק העליון.
מברישים את החלק העליון בכל שטיפת הביצים שנותרה.
מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
מניחים את העוגה במקרר כדי להתמצק מעט כשהתנור מתחמם, כ-15 דקות.
מניחים את תבנית האפייה במרכז התנור ואופים עד להזהבה, כ-20 עד 25 דקות.