בשר צלוי של בשר בקר ורוטב פורט
בשר בקר צלוי ורוטב פורט הוא רוטב המגיש 6. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 57 גר' של חלבון, 14 גרם של שומן, וסך הכל 439 קלוריות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מ-BBC מזון טוב דורש עלה דפנה, כמה עלי טימין, נמל, ו-oz-4lb 8oz חתיכת מגולגל sirloin של בשר בקר. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. 65 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף יוצא מן הכלל של 95%. מתכונים דומים: צלע בקר צלוי עם רוטב סטילטון, הודו צלוי עם רוטב פורט, ו הודו צלוי לח עם רוטב פורט.
הוראות
עבור הבשר, מערבבים את השום, קורנית ושמן זית עם קצת פלפל שחור. לשפשף את הבשר ולהשאיר לפחות 1 hr, עוד יותר טוב.
תנור חום 200c / 180c מאוורר / גז 6, העונה בשר עם מלח ומקום בדיל קלייה. צלי בתנור במשך 30 דקות, ולאחר מכן להפוך את החום עד 180c/160c מאוורר/גז 4 ומבשלים 10-15 דקות לכל 450g תלוי איך אתה אוהב את הבשר שלך 10 דקות לכל 450g ייתן לך בשר נדיר 15 דקות ייתן לך בשר מבושל דרך.
כאשר הבשר מבושל, לקחת אותו מתוך פח קלייה ולאפשר לו לנוח במקום חם, עטוף רופף בנייר כסף, במשך 30 דקות.
יוצקים ושומרים כל מיצי מנוחה.
כדי להפוך את הרוטב, מניחים את הפח צלייה על חום גבוה עם השום, מפרץ טימין. להתיז בנמל, לגרד עם כף עץ כדי לשחרר כל פסולת מן הפח והבועה עד מופחת כמעט לחלוטין.
יוצקים את היין האדום ולהפחית בשלושה רבעים לפני הוספת המניה. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם.
יוצקים מיצי מנוחה שמורים בחזרה לתוך הפח. לבסוף, יוצקים את הרוטב דרך מסננת לתוך כד חם. לגלף את הבשר ולהגיש עם הרוטב.