ג'לפניו ריבה
גשו לסופר וקנו חומץ תפוחים, מיץ לימון מ-2 לימונים, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 24 שעות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. מתכונים דומים: ריבת ברי דובדבן, בייקון וריבת ויסקי, ו ריבת אפרסק ריבס.
הוראות
מניחים jalapeño ופלפלים ירוקים באקווריום של מעבד מזון מצויד בלהב פלדה. דופק עד פלפלים קצוצים דק, גירוד למטה הצדדים של קערה לפי הצורך.
מעבירים פלפלים לסיר גדול או לתנור הולנדי.
מערבבים בסוכר, חומץ, מיץ לימון ומלח; מביאים לרתיחה מעל חום גבוה בינוני. להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים במשך 10 דקות.
להחזיר חום גבוה ולהביא תערובת לרתיחה מתגלגלת. מערבבים בפקטין ומרתיחים במשך 1 דקה, ערבוב כל הזמן.
מצקת ריבה לתוך 7 מעוקר 8 צנצנות עוז, עוזב 1/4 אינץ ' headspace. לכסות ולעבד צנצנות באמבט מים חמים רותחים במשך 10 דקות.
הסר מהמים ולתת מגניב במשך 24 שעות. לאחסן במקום חשוך וקר. מקררים לאחר הפתיחה.