גלידת בזיליקום
גלידת בזיליקום היא ללא גלוטן וצמחוני ומספק כ 3 מנות. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 26 גרם של שומן, וסך הכל 443 קלוריות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-171 היו אומרים שזה פגע במקום. זה מושלם עבור קיץ. אם יש לך חלמונים, סוכר, שמנת כבדה מקוררת היטב, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. נסו עוגיות תות וגלידת שמנת, גלידת אבוקדו, ו גלידת אבוקדו (לא נטישה) (מתכונים דומים).
הוראות
להביא חלב, בזיליקום, 1/4 כוס סוכר, וקורט של מלח לרתיחה בסיר כבד 2 ליטר, ערבוב, ואז להסיר מן החום ולתת תלול 30 דקות.
העברה לבלנדר (סיר מילואים) להתמזג עד בזיליקום הוא הקרקע דק, על 1 דקה.
היכו יחד חלמונים הנותרים 1/4 כוס סוכר בקערה בינונית עם מיקסר חשמלי עד עבה וחיוור, על 1 דקה.
מוסיפים תערובת חלב בזרם, מכים עד בשילוב היטב.
יוצקים תערובת לסיר שמור ומבשלים מעל חום מתון, ערבוב כל הזמן עם כף עץ, עד מעילים תערובת בחזרה של כף ואוגרים 79° על מדחום (לא נותנים לרתיחה). מיד להסיר מחום ויוצקים דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערת מתכת. מניחים קערה בקערה גדולה יותר של מי קרח ומערבבים עד הקור, 10 עד 15 דקות.
מערבבים בקרם להקפיא במכונת גלידה.
להעביר גלידה למיכל אטום ולשים במקפיא להקשיח, לפחות 2 שעות.