גלידת קפוצ'ינו
ג'לאטו קפוצ' ינו דורש בערך 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-8 מנות. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 240 קלוריות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. אם יש לכם מלח, חלמונים, תמצית ונילן, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים לעשות את זה. וזה די גרוע. נסו איזה טעם של ג'לאטו אתה? גלידת קוקוס ואגוזים, בר ג'לאטו, ו ג'לאטו (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים גרגרי תירס ואספרסו בסיר גדול; מוסיפים בהדרגה חלב, ערבוב עם מקצף עד מעורבב היטב. מביאים לרתיחה על חום בינוני, ומבשלים 1 דקה או עד עבה מעט, ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום. בהדרגה לטאטא על רבע של תערובת קפה חם לתוך חלמונים ביצה, ולהוסיף לתערובת קפה חם הנותרים, לטאטא כל הזמן. מבשלים מעל חום בינוני-נמוך 2 דקות או עד מדחום מגיע 160, ערבוב כל הזמן.
יוצקים תערובת קפה לתוך קערה; מערבבים בחלב מרוכז ממותק ומרכיבים הנותרים. כיסוי וצינה 8 שעות או לילה.
יוצקים תערובת לתוך פחית המקפיא של 4 ליטר גלידה מקפיא, להקפיא על פי הוראות היצרן.
ג ' לאטו (באיטלקית: Gelato) היא המילה האיטלקית לגלידה."