גלידת שוקולד
ג'לאטו שוקולד נטול גלוטן, קינוח. והוא יספק כ 1 מנות. מנה אחת מכילה עד 35 גרם חלבון 100 גרם של שומן, וסך הכל 1880 קלוריות. המתכון הזה מכסה %49 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סוכר, קורנפלור, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: איזה טעם של ג'לאטו אתה? גלידת קוקוס ואגוזים, גלידת שוקולד סיציליאנית עם בורבון ושוקולד צ'יפס, ו עוגיות שוקולד-שוקולד צ'יפס וסנדוויצ' ים בטעם תות.
הוראות
להביא 2 1/4 כוסות חלב רק לרתיחה בסיר כבד 4 ליטר על אש מתונה. בעוד חלב הוא חימום, לטאטא יחד סוכר, קורנפלור, מלח, ו 1/4 כוס (קר) חלב בקערה עד חלקה, ואז לטאטא לתוך חלב רותח ולהביא לרתיחה מעל חום מתון, לטאטא. להרתיח, לטאטא לעתים קרובות, 3 דקות (תערובת תהיה עבה מאוד).
להביא הנותרים 1/2 כוס (קר) חלב רק לרתיחה בסיר כבד 1 ליטר מעל חום מתון.
יוצקים חלב חם על שוקולד בקערה ולתת לעמוד עד שוקולד נמס, על 1 דקה, ואז לטאטא עד חלקה. מערבבים לתוך תערובת קורנפלור-חלב כוח דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה. קריר מעט, ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע היווצרות העור, ואז לכסות את פני השטח עם נייר שעווה וצינה עד קר, לפחות 1 1/2 שעות.
להקפיא תערובת במכונת גלידה, ולאחר מכן להעביר מיכל אטום להקפיא עד מוקשה, על 3 שעות.
בואו לרכך 5 דקות לפני ההגשה.