קושימומחה
מוכן ב12 שעות
מנות3
ציון בריאות2
אירועיםקיץ
מגזין

גלידת שעועית טונקה עם מערבולת קרמל סקוטש

גלידת שעועית טונקה עם מערבולת קרמל סקוטש
גלידת שעועית טונקה עם מערבולת קרמל ויסקי הוא צמחוני קינוח. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאים ל-3 מנות. מנה אחת מכילה עד 6 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 328 קלוריות. גשו לסופר וקנו וויסקי, מים, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 12 שעות זה יהיה להיט בחג הקיץ שלך. נסו מחבת שוקולד מריר סופלה עם קרם שעועית טונקה, גלידת שעועית וניל סקוטית, ו טונקה שעועית וניל עוגות עם שוקולד מותך Framboise גנאש (מתכונים דומים).

הוראות

1
Combine half and half with sugar in medium saucepan. Grate tonka bean into liquid with microplane. Bring to a simmer over medium heat, stirring occasionally to be sure sugar is completely dissolved.
מרכיבים שתצטרך
חצי וחציחצי וחצי
שעועית טונקהשעועית טונקה
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
מיקרו-מטוסמיקרו-מטוס
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
Remove from heat and allow to steep for 15 minutes.
3
Place yolks in medium mixing bowl.
מרכיבים שתצטרך
זנים של פטריותזנים של פטריות
ציוד שתשתמש בו
כמו גבינות לטאקוכמו גבינות לטאקו
4
Whisking constantly, pour half-and-half mixture into bowl with yolks, then scrape mixture into saucepan and cook over medium-low heat, stirring constantly with spatula and scraping bottom often to prevent curdling. Once thick enough to coat spatula, remove from heat and strain immediately through fine mesh strainer. Chill over ice, then place in a lidded container and allow to rest overnight in the refrigerator.
מרכיבים שתצטרך
זנים של פטריותזנים של פטריות
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-oג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
1
Place sugar, water, and salt in medium saucepan and set over medium-high heat. Allow to come to a boil, then watch carefully until sugar begins to caramelize. Gently swirl to promote even caramelization. Once caramel reaches a dark honey color, remove from heat. Allow to darken slightly more off the heat to almost the color of maple syrup. Slowly and away from yourself, drizzle in scotch and cream. It will bubble and sputter and your caramel will seize so be careful.
מרכיבים שתצטרך
סירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשהסירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשה
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
ויסקי סקוטיויסקי סקוטי
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
Place over low heat, whisking gently every few minutes, until seized caramel is fully melted. Set aside and allow to cool. Chill thoroughly before churning ice cream.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
3
When you're ready to churn, pour chilled base into ice cream maker and process according to manufacturer's instructions. When ice cream is ready, pack a thin layer into the bottom of a heavy duty plastic or metal container, then drizzle with caramel. Repeat until all ice cream and caramel has been layered into container. Freeze at least 1 hour until firm.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
מכונת גלידהמכונת גלידה