דג אפוי שלם במלח ים עם Gremolatan פטרוזיליה הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 6 מנות. מנה אחת מכילה 163 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו דגים, שמן זית, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 57% המנה הזאת די טובה. נסו דגים אפויים במלח, דג שלם אפוי במלח ים, ו דג שלם אפוי במלח ים (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל-450 אף.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
מניחים פרוסות לימון, פטרוזיליה ושומר בחלל הדגים. אל תגזים.
מרכיבים שתצטרך
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
קליפות מלימון
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
3
מערבבים חלבונים ביצה ומלח ים בקערה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ותותים טריים פרוסים, לא חובה
גבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
להברשה ולטיגון בשמן עמוק
4
מערבבים היטב כדי להרטיב מלח.
מרכיבים שתצטרך
(צינור גדול)
5
מורחים 1/3 מלח על החלק התחתון של צלחת אפייה גדולה או מחבת.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
6
שים דג למעלה.
מרכיבים שתצטרך
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
7
יוצקים מלח שנותר על דגים, מכסים לחלוטין. במידת הצורך, זנב יכול להיחשף.
מרכיבים שתצטרך
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
(צינור גדול)
8
אופים בתנור 40-45 דקות.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
9
הסר מהתנור ולתת לנוח 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
10
לפצח קרום פתוח עם פטיש קטן או סכין.
מרכיבים שתצטרך
צנצנת שימור פטל ללא גרעינים
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
11
להסיר ולהשליך את הקרום. דג פילה.
מרכיבים שתצטרך
צנצנת שימור פטל ללא גרעינים
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
12
סדר דגים על צלחות חמות.
מרכיבים שתצטרך
Cippolini, בצל מתוק איטלקי קטן בצורת שטוח, קלוף ופרוס דק
13
טפטוף עם שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי מן הפרוסות.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
14
מגישים עם גרמולטה פטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
15
מערבבים פטרוזיליה, שום וגרידת לימון בקערה קטנה. מתבלים לפי הטעם עם קמצוץ של מלח ופלפל.
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא סנטה Margherita פינו Grigio. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 26 דולר.