דג שלם צלוי בתנור
דג שלם צלוי בתנור הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 562 קלוריות, 49 גרם חלבון ו 21 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %47 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם שמן זית, גבעולי שומר, פלחי לימון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב טריזי לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בקלאווה מגולגלת כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון של 90% המנה הזו מעולה. מתכונים דומים: ארוחת דגים צלויים בתנור, תבשיל דגים צלוי בתנור, ו Pesce al forno con patate (בתנור קלוי דג שלם עם תפוחי אדמה).
הוראות
על תבנית אפייה גדולה, מורחים את עלי המפרץ ו-6 מגבעולי השומר בשכבה זוגית.
אופים עד השחמה היטב, על 3 דקות עבור עלי המפרץ ו 6 דקות עבור גבעולי שומר.
הפוך 3 חתכים לרוחב עד העצם בכל צד של הדג. מתבלים את הדגים פנימה והחוצה עם מלח ופלפל ומעילים אותו בנדיבות בכל רחבי עם שמן זית. שים 2 עלי דפנה בכל חתך ולשים את שאר עלי המפרץ בחלל, יחד עם גבעולי שומר אפויים. באמצעות שיפוד במבוק, לסגור את הדג.
הגדר מחבת ברזל יצוק משומן או גיליון אפייה יציב מאוד מעל 2 מבערים מעל חום מתון.
שים את 6 גבעולי שומר הנותרים על המחבת ומבשלים עד השחמה, על 5 דקות. מניחים את הדג על גבעולי השומר, מעבירים את המחבת לתנור וצולים במשך כ -18 דקות, או עד שהדגים מבושלים רק דרך; הבשר צריך להתקלף בקלות כאשר נלחץ קלות.
מעבירים את הדגים למגש יחד עם כל מיצים מן המחבת ומתבלים עם מלח ופלפל. באמצעות 2 מזלגות, להרים את הדג מן העצמות ולסדר על צלחות. תעביר את שמן הזית ופלחי הלימון ליד השולחן.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
דגים בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא מארק מערב פינו גריג ' יו. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 13 דולר.
![מארק ווסט פינו גריג ' יו]()
מארק ווסט פינו גריג ' יו
פריך ונקי, יין זה כולל טל דבש, פרי אבן והדר עם גימור עדין, נקי, מתמשך.נסה זיווג עם דגים וצ ' יפס ישנים וטובים, סלטי קיץ, וצדפות מאודות בתריסר...או עשרות.