הליבוט עם תפוחי אדמה מחבת
זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. מתכונים דומים: מחבת סלסה הליבוט, מחבת הליבוט קארי, ו מחבת הליבוט עם סלט תירס חרוך.
הוראות
מניחים את פילה הליבוט בתבנית אפייה מרובעת 9 אינץ'.
טפטוף עם 1 כף השמן ועונה עם 1/2 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל. לפזר את הזיתים, רוזמרין, ושום מעל.
אופים עד הדג הוא באותו צבע לאורך פתיתים בקלות, על 15 דקות. בינתיים, לחמם את השמן שנותר במחבת גדולה על חום בינוני.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד זהוב ומכרז, 15 עד 17 דקות.
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ובפלפל ומגישים לצד הליבוט והזיתים.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
הליבוט ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא לשגשג פינו גריג ' יו. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
![לשגשג פינו גריג ' יו]()
לשגשג פינו גריג ' יו