קושירגיל
מוכן ב25 דק.
מנות4
ציון בריאות36
מגזין

הליבוט עם תפוחי אדמה מחבת

הליבוט עם תפוחי אדמה מחבת
זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. מתכונים דומים: מחבת סלסה הליבוט, מחבת הליבוט קארי, ו מחבת הליבוט עם סלט תירס חרוך.

הוראות

1
מחממים תנור ל-375 אף.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מניחים את פילה הליבוט בתבנית אפייה מרובעת 9 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
פילה הליבוטפילה הליבוט
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
3
יוצקים את היין על הדגים.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
4
טפטוף עם 1 כף השמן ועונה עם 1/2 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל. לפזר את הזיתים, רוזמרין, ושום מעל.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
שום גויה®שום גויה®
בלילת לחם תירסבלילת לחם תירס
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
5
אופים עד הדג הוא באותו צבע לאורך פתיתים בקלות, על 15 דקות. בינתיים, לחמם את השמן שנותר במחבת גדולה על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד זהוב ומכרז, 15 עד 17 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
7
מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת. מתבלים את תפוחי האדמה במלח ובפלפל ומגישים לצד הליבוט והזיתים.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
הליבוטהליבוט
בלילת לחם תירסבלילת לחם תירס
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®

יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר

הליבוט ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא לשגשג פינו גריג ' יו. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
לשגשג פינו גריג ' יו
לשגשג פינו גריג ' יו