זופה תמנון וססי שעועית עם אסקרולה, שום וצ'ילי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנות ראשונות, אז תנו הזדמנות ל תמנון שעועית Ceci Zuppa עם Escarole, שום, צ'ילי. מנה אחת מכילה 193 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 18 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם עלי מפרץ, גרידת לימון, שעועית ceci, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. נסו אסקרול, שלוש שעועית, ומרק שום קלוי, סאסי עם שום ומרווה, ו סלט שעועית סאסי איטלקי (מתכונים דומים).
הוראות
לקטוף על השעועית, הסרת כל חתיכות וחלוקי נחל שבורים, ולשטוף היטב.
מניחים בקערה, מוסיפים מים כדי לכסות בנדיבות, ולתת לספוג לפחות 2 שעות או עד לילה.
מסננים את השעועית, מניחים בסיר, ומוסיפים מים כדי לכסות על ידי כ 2 אינץ'. מביאים את השעועית לרתיחה מעל חום גבוה, להתאים את החום לרתיחה איטית, ומבשלים, חשוף, במשך 1 עד 1 1 1/2 שעות, או עד מכרז. מתבלים עם 1 כפית מלח ומסירים מהחום.
בואו להתקרר לחלוטין, להעביר את השעועית והנוזל שלהם למכולה אחסון, ולקרר לילה.
מסננים את השעועית, שומר את הנוזל שלהם. אתה צריך 1 עד 2 כוסות נוזל, ואתה צריך 2 כוסות עבור המתכון הזה. אם יש לך פחות מ 2 כוסות, להוסיף מים לנוזל הבישול להביא אותו 2 כוסות.
בסיר גדול וכבד, מחממים 1/3 כוס שמן זית על אש בינונית. מערבבים ב 3 של שיני שום, רצועות לימון גרידת, עלה דפנה 1, ו 2 כפיות מלח כשר ומבשל, ערבוב מדי פעם, במשך 3 דקות, או עד השום מתחיל להתרכך.
מוסיפים את התמנון, מערבבים כדי מעיל אותו עם השמן, ולאחר מכן משקל אותו עם צלחת או מכסה כדי להבטיח שזה לא מתחיל לצוף ברגע שהוא מתחיל לשחרר את המים שלה. לכסות את הסיר ולהתאים את החום לרתיחה עדינה. התמנון צריך להתחיל לאט לשחרר את המים שלו, יצירת נוזל צליה משלו.
מבשלים כ -30 דקות ולבדוק כדי לראות כמה צמות נוזל הוא בסיר. אם זה בערך 1 כוס או פחות (לא סביר אם אתה משתמש תמנון שלם מבושל), להוסיף 1 כוס מים. בדוק את הרכות ולהמשיך לבשל במשך 30 עד 50 דקות יותר, או עד רך כמעט לחלוטין. התמנון יקטן באופן דרמטי בנפח.
הסר את הסיר מהחום ולאפשר לתמנון להתקרר בנוזל הקלייה במשך 1 שעה.
בינתיים, להביא סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה.
הוסף את escarole ומבשל במשך כ 3 דקות, או עד מכרז.
מסננים היטב וכאשר מגניב מספיק כדי להתמודד, לקצוץ את העלים בגסות ולהניח בצד.
מניחים מסננת על קערה גדולה. לאחר התמנון התקרר במשך 1 שעה, להעביר אותו למסננת. מסננים את הנוזל הקלוי דרך מסננת משובחת לקנקן מדידה.
הוסף כל נוזל נוסף שהתנקז מהתמנון לתוך הקערה לנוזל הצלייה. אתה צריך 1 כוס עבור zuppa. תן את הסיר המשמש לבשל את התמנון לשטוף מהיר ולהחזיר אותו לתנור.
להעביר את התמנון ללוח חיתוך גדול. החל בנקודה העבה ביותר של הזרועות, פרוסה לתוך 1/4 אינץ ' עבה חתיכות, הגדלת עובי החלקים כמו זרוע הופך להיות צר יותר. חצי את הראש, ואז לחתוך אותו לרצועות 1/4 אינץ'. תניח בצד.
כדי להכין את zuppa, לחמם את 1/3 כוס שמן זית הנותרים בסיר ניקה על חום בינוני.
מוסיפים את 3 שיני השום הנותרים, הסלרי, הצ ' ילי ועלי המפרץ הנותרים ומערבבים היטב. מערבבים את השעועית ואת נוזל בישול שמורות. מערבבים את התמנון ואת הנוזל הקלוי השמור.
חום עד חם ולאחר מכן טעם לתיבול, הוספת מלח יותר במידת הצורך. מערבבים את escarole ומבשלים עוד כמה דקות.
מצקת את המרק לקערות מחוממות. למעלה כל מנה עם טפטוף של שמן זית.
Reprinted with permission from a16: Food + Wine by Nate Appleman and Shelley Lindgren, copyright © 200
פורסם על ידי Ten Speed Press.קרדיט צילום: אד אנדרסון © 2008