חזה הבקר של סבתא אתל עם צימס
המתכון של סבתא אתל עם ציממס יכול לספק את התשוקה היהודית שלך בערך 5 שעות. במנה עיקרית זו יש 917 קלוריות, 85 גרם חלבון ו 29 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים.. חנוכה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מתכון זה מ Epicurious יש 1 אוהדים. אם יש לכם שמן זית, פלפל, גזר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש בשזיפים המיובשים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,תפוחים אפויים עם שזיפים, קינמון וג'ינג'ר כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, וכל 30 דיאט. מתכונים דומים: חזה סיידר צלוי עם ציממס, לא חזה הבקר של סבתא שלך., ו חזה הבקר של סבתא סלמה.
הוראות
Put oven rack in middle position and preheat oven to 177°.
Pat brisket dry and rub all over with 1 teaspoon salt and 1/2 teaspoon pepper.
Heat oil in a 17- by 11-inch heavy roasting pan (3 inches deep) over moderately high heat, straddled across 2 burners, until hot but not smoking, then brown brisket, starting with fat side down, on both sides, about 5 minutes per side.
Remove from heat, then add stock and vinegar to pan. Cover pan tightly with heavy-duty foil and braise brisket in oven 2 hours.
Add carrots and potatoes to pan and braise, covered, 1 hour.
Add prunes and braise, covered, until meat is fork-tender, about 30 minutes more. Cool meat, uncovered, to room temperature, about 1 hour, then chill, covered, at least 12 hours.
Put oven rack in middle position and preheat oven to 177°.
Transfer brisket to a cutting board and slice across the grain about 1/4 inch thick. Discard as much fat as possible from surface of vegetables and sauce, then return sliced meat to pan and reheat, covered with foil, until heated through, about 40 minutes.
Sprinkle with remaining 3/4 teaspoon salt and remaining 1/2 teaspoon pepper, then arrange meat with tzimmes and sauce on a large platter.
Brisket can be chilled up to 3 days.