טבעוני: כרובית חרוכה מעושנת ומרק תפוחי אדמה עם כרוב
מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: מרק שעועית שחורה מעושן עם בטטה וכרוב, לחם מחיטה מלאה, כרובית ומרק קייל {Vegan}, ו מרק תפוחי אדמה טבעוני עם שעועית וקייל.
הוראות
מחממים שמן זית בתנור הולנדי או בסיר גדול על חום גבוה עד מנצנץ.
מוסיפים כרובית ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם עד משחימים היטב חרוך קלות על כל הצדדים, על 10 דקות בסך הכל, הפחתת החום לפי הצורך אם כרובית עישון מתחיל לשרוף או שמן מעשן בכבדות.
להפחית את החום בינוני נמוך.
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד מתרכך, על 2 דקות.
מוסיפים שום וצ ' יפוטלים ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד ריחני, על 2 דקות.
מוסיפים חצי מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד כרובית הוא רך לחלוטין, על 5 דקות.
באמצעות בלנדר יד או בלנדר עומד, כרובית פירה/בצל/תערובת צ ' יפוטלה עד חלקה. חזור לסיר.
מוסיפים מים, תפוחי אדמה, כרוב ועלי דפנה. מביאים לרתיחה על חום גבוה, להפחית לרתיחה, ומבשלים עד תפוחי אדמה הוא מרוסק בקלות שולבו לתוך מרק, כ 30 דקות.
הסר עלי דפנה ופירה תפוחי אדמה עם כפית גדולה או מחית תפוחי אדמה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מגישים, מטפטפים בשמן זית כתית מעולה.