טורט תאנה ושומשום עם קרם כתום הל
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל תאנה שומשום טארט עם קרם כתום הל. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 431 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 24 גרם של שומן כל אחד. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 75 שעות. אם יש לכם זרעי שומשום, מלח, חמאה וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: דם כתום טארט עם קרם מאפה הל, עוגת אשכוליות עם קרם הל, ו אפרסק ללא גלוטן, שזיף, טארט פטל עם קרם הל וקרום שקדים.
הוראות
דופק יחד קמח, ממתקים סוכר, ומלח במעבד מזון עד בשילוב.
מוסיפים חמאה ותהליך עד שהתערובת דומה לארוחה משובחת.
הוסף 3 חלמונים (הזמנת הרביעי לשטיפת ביצים) ומעבד עד שהוא יוצר בצק חלק, 2 עד 3 דקות. (אל תדאגו בצק עובד יתר.)
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומתאספים לכדור, ואז מתחלקים ל-3 חלקים שווים. יוצרים שליש מהבצק לדיסק קטן, ואז יוצרים את הבצק הנותר לדיסק גדול יותר. דיסקים צמרמורת, כל עטוף בניילון נצמד, עד המשרד, לפחות 1 שעה.
תאנים מבשלות, מים, סוכר וקינמון בסיר כבד של 1 עד 2 ליטר, שנחשף, ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מתעבה, 2 עד 3 דקות. מערבבים זרעי שומשום (3 כפות) ומבשלים, ערבוב, 1 דקה.
הסר מהחום ומערבבים במי פרח כתום, ולאחר מכן להעביר מילוי לקערה. מילוי מגניב לטמפרטורת החדר, כ -30 דקות.
לשים מתלה תנור בעמדה האמצעית מחממים תנור עד 177°. קו גיליון אפייה עם נייר קלף ומניחים טבעת פלאן במרכז.
מרדדים דיסק גדול יותר של בצק לתוך סיבוב 11 אינץ ' על משטח מקומח קלות עם מערוך מקומח. (אם הבצק הוא מוצק מדי כדי להתגלגל החוצה, לתת לעמוד בטמפרטורת החדר 5 דקות.) להתאים את הבצק לתוך טבעת פלאן, הקשה על הבצק בצד של הטבעת (הבצק רך מאוד ודמעות בקלות; תיקון לפי הצורך; הם ישתלבו במהלך האפייה), ולאחר מכן לקצץ את הבצק עם החלק העליון של הטבעת. כפית מתמלאת לקרום ומתפשטת באופן שווה.
מרדדים את הדיסק שנותר של בצק לסיבוב 9 אינץ ' על משטח מקומח קלות עם מערוך מקומח. בעדינות שכב עגול מעל מילוי, ואז לגלגל את הפינים מעל העליון כדי לקצץ. תיקון במידת צורך.
היכו יחד חלמון וקרם הנותרים (1 כף) בכוס עם מזלג מברשת כמה ביצה לשטוף מעל קרום העליון, ואז להירגע עד לשטוף את הביצה מופיע כהה יותר והוא מעט דביק, על 3 דקות.
מברשת עם המעיל השני של ביצה לשטוף להתקרר שוב. קל להבקיע העליון עם גב של סכין קטנה כדי לעשות דפוס דקורטיבי ומפזרים זרעי שומשום (1 כפית).
אופים טארט עד העליון הוא זהב, 30 עד 35 דקות.
מעבירים טארט על תבנית אפייה למתלה ומקררים 10 דקות, ואז מחליקים טארט מעל קלף על מתלה כדי להתקרר. הסר טבעת בעדינות.
בעוד טארט אופה, מערבבים יחד קרם, דבש, גרידה, והל בקערה בינונית וצינה, מכוסה. ממש לפני ההגשה, להכות תערובת שמנת עם מיקסר חשמלי עד שהוא מחזיק פסגות רכות.
מגישים טארט, חם או בטמפרטורת החדר, עם שמנת ותפוזים.
* טארט יכול להיות אפוי 1 יום קדימה ומקורר לחלוטין, נחשף, אז המשיך, מכוסה, בטמפרטורת החדר.* תערובת קרם, לפני מכות, ניתן להתקרר עד 4 שעות (שוט רק לפני ההגשה).