אוכל נורדי מסורתי

האזור הנורדי מורכב מהמדינות דנמרק, פינלנד, איסלנד, נורבגיה ושוודיה, והוא כנראה ידוע בעיקר בזכות הרינג הכבוש וקציצות הבשר שלו, מהם נהנים אנשים ברחבי העולם. עם זאת, יש הרבה הרבה יותר לאנשים ליהנות באוכל נורדי. מאמר זה יספק לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על אוכל נורדי מסורתי.

הרינג כבוש

טיול לאזור הנורדי לא יהיה שלם בלי לנסות קצת הרינג כבוש, שהוא אחד מפריטי האוכל הנורדי המסורתיים המפורסמים ביותר. הרינג כבוש נהנה כל השנה; עם זאת, הוא פופולרי במיוחד בתקופת חג המולד.

ניתן להגיש הרינג כבוש בדרכים הבאות:

  • Sursild - פופולרי בתקופת חג המולד
  • Glassmestersild
  • Tomatsild - הרינג ברוטב עגבניות
  • רומסילד - הרינג בשמנת חמוצה
  • Sennepssild - הרינג בחרדל
  • Kryddersild - הרינג בתבלינים.

הרינג כבוש באזור הנורדי נוטה להיות פחות חד מהרינג כבוש שנמצא במחוזות אחרים באירופה, שכן התמלחת שבה הוא כבוש מתוקה יותר.

קציצות בשר

כדורי בשר הם עוד אוכל נורדי מסורתי פופולרי. הפופולריות שלו התרחבה ברחבי העולם, בין היתר בגלל שקציצות שהן מרכיב עיקרי במסעדות איקאה ברחבי העולם. ניתן להכין קציצות נורדיות עם חזיר, בקר, עגל, או כל שילוב של השלושה; אולם מדינות נורדיות שונות משתמשות בזנים שונים. בשוודיה, בשר חזיר ובשר בקר משמשים באופן מסורתי לקציצות. בנורבגיה, בשר בקר משמש בעיקר לקציצות, ובדנמרק, תערובת של חזיר ועגל משמשת לעתים קרובות לקציצות.

בדנמרק, קציצות מבושלות הן אוכל מנחם קלאסי, המוגש עם רוטב קרם קארי או עם סלרי. אפילו הגודל של קציצות נורדיות מסורתיות משתנה בין המדינות הנורדיות השונות. בשוודיה, הקציצות המסורתיות קטנות בגודלן, בעוד שבנורווגיה הן גדולות יותר.

ברחבי האזור הנורדי, כדורי בשר מוגשות לרוב עם תפוחי אדמה מבושלים או פירה. ריבת לינגונברי (שדומה לרוטב חמוציות) מהווה הישג נהדר לקציצות נורדיות. כל שאריות קציצות אפשר להוסיף לכריכים לארוחת צהריים מצוינת.

סמורגזבורד

Smorgasbord הוא מערך של מנות קטנות חמות וקרה. באופן מסורתי, סמורג'סבורד מתחילים עם דגים, לפני שהם עוברים לבשרים קרים, ואז על מנות חמות, לפני שמסיימים עם גבינה. כשאתם מבקרים באזור הנורדי, אם מציעים לכם ארוחת ערב, כדאי להקדיש זמן רב מכיוון שארוחות צהריים מסורתיות עשויות להימשך שעות.

מנות המרכיבות סמורגסבורד אינן מוגדרות, כך שיש מגוון גדול שניתן למצוא. עם זאת, ישנם כמה מאכלים נורדיים מסורתיים שנמצאים בשימוש נפוץ יותר.

סלמון

דגים באופן כללי פופולריים מאוד באזור הנורדי, בשל ההיצע הרב במים שמסביב. סלמון אינו יוצא מן הכלל לכלל זה, כאשר סלמון סקנדינבי ידוע ברחבי העולם בטעמו היוקרתי וצבעו הכתום החזק. בסקנדינביה, סלמון נרפא או מעשן לעתים קרובות. Gravadlax הוא מאכל נורדי מסורתי מפורסם, שהוא סלמון שמיר.

סַרטַן הַנַהֲרוֹת

במהלך אוגוסט, מדינות נורדיות חוגגות סרטנים. אנשים עורכים מסיבות גדולות ואוכלים קערות וקערות של סרטנים, שנשטפים באקוווויט (רוח שוודית חזקה). מסורת זו החלה בשוודיה מכיוון שקציר הסרטנים הוגבל לסוף הקיץ.

כיום, קציר הסרטנים אינו מוגבל עוד לסוף הקיץ, אולם מסיבות סרטנים מסורתיות ממשיכות כחגיגה של התרבות הנורדית. שירי שתייה מסורתיים (הנקראים snapsvisa) מושרים לעתים קרובות במהלך מסיבות סרטנים.

בשר חזיר

בשר חזיר הוא בשר פופולרי וחשוב ביותר בדרום סקנדינביה. סוג אחד של בשר חזיר הוא Flaeskesteg, שהוא בשר חזיר צלוי והוא נאכל עם רוטב כבד וצפוף ותפוחי אדמה מקורמלים. Flaeskesteg היא הגרסה הדנית לארוחת ערב בריטי רוסטביף. זה גם מאוד פופולרי עבור משפחות דניות לאכול Flaeskesteg לארוחת צהריים ביום חג המולד.

פינוקים מתוקים

אוכל נורדי הוא לא רק בשר ודגים, אוכל נורדי מסורתי כולל גם מגוון רחב של פינוקים מתוקים. אפייה נורדית הופכת פופולרית יותר ויותר בכל רחבי אירופה וברחבי העולם.

לחמניות קינמון פופולריות מאוד באזור הנורדי. המכונה באופן מסורתי Kanelbullar, ניתן לאכול אותם לאורך כל היום, אבל הם נצרכים לעתים קרובות עם קפה. אוכל נורדי מסורתי בשוודיה הוא קלאדקאקה, שהיא עוגת שוקולד דביקה, הנערצת על ידי המקומיים והמבקרים בשבדיה.

להסיק

יש שפע של מאכלים מענגים לגלות ברחבי האזור הנורדי, כך שלא משנה הטעם שלך, אתה בטוח תמצא הרבה מה ליהנות במהלך הביקור הבא שלך.