קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות4
ציון בריאות55
מגזין

כיכרות בשר קציצות עם מועך תרד-פרם

כיכרות בשר קציצות עם מועך תרד-פרם
כיכרות בשר קציצות עם מועך תרד-פארם דורשות בערך שעה ו-10 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-4 מנות. בבמנה עיקרית זו יש 973 קלוריות , 53 גרם חלבון ו -53 גרם שומן למנה. גשו לסופר וקנו בשר בקר טחון, מלח, חלב ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. עם ציון של 83% , המנה הזו מרהיבה. פטריות פורטבלה ממולאות בבשר ותרד עם גבינת עיזים , מרק ירקות קציצות ואלבונדיגס (מרק קציצות) דומות מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. ממליחים את המים ומרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, כ-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזיםחטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
2
מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר החם יחד עם התרד. מערבבים לאיחוד, מכסים את הסיר ומניחים לעמוד במשך 2 עד 3 דקות כדי לנבול את התרד.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהכפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
מוסיפים 1/2 כוס חלב, 2/3 כוס מהגבינה, ומלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מועכים את תפוחי האדמה והתרד וטועמים לתיבול.
מרכיבים שתצטרך
גויה סאזוןגויה סאזון
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהכפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
4
בקערה קטנה משרים את הלחם בכוס החלב שנותרה.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות
לחמניות לבנותלחמניות לבנות
ציוד שתשתמש בו
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
5
שמים את הבשר בקערה ומוסיפים 1/3 כוס גבינה, פטרוזיליה, שום, בצל, מיורן או אורגנו ומלח ופלפל לפי הטעם. סוחטים את הנוזלים העודפים מהלחם ומפוררים אותו תוך כדי הוספתו לבשר.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
מרז ' ורםמרז ' ורם
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות2 כפיות ועוד 1/2 כוס סוכר, מחולקות
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ויניגרט ורז'וסויניגרט ורז'וס
6
מערבבים היטב לאיחוד ויוצרים 4 כיכרות אובליות בעובי של לא יותר מ-2 ס"מ במרכז.
7
מחממים את שמן הזית כתית מעולה במחבת גדולה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
יוקוןיוקון
ציוד שתשתמש בו
1 חבילת חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה1 חבילת חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
8
מוסיפים את כיכרות הבשר למחבת ומבשלים 3 עד 4 דקות מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים את הכיכרות מהמחבת ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים במשך דקה, ואז מערבבים פנימה את הציר והעגבניות. מחזירים את הכיכרות למחבת, מורחים את הרוטב מעל ומכסים במכסה. מבשלים על אש קטנה עד שהכיכרות מוכנות, כ-10 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
9
מניחים כיכר על כל צלחת, כף מעט תפוחי אדמה תרד לצד, ואז לטפטף את הרוטב מעל.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאהכפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
10
מקשטים בבזיליקום עוד גבינה מגוררת.
מרכיבים שתצטרך
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות