כיכרות בשר קציצות עם מועך תרד-פארם דורשות בערך שעה ו-10 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-4 מנות. בבמנה עיקרית זו יש 973 קלוריות , 53 גרם חלבון ו -53 גרם שומן למנה. גשו לסופר וקנו בשר בקר טחון, מלח, חלב ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. אדם אחד הכין את המתכון הזה והיה מכין אותו שוב. עם ציון של 83% , המנה הזו מרהיבה. פטריות פורטבלה ממולאות בבשר ותרד עם גבינת עיזים , מרק ירקות קציצות ואלבונדיגס (מרק קציצות) דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. ממליחים את המים ומרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, כ-15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
טיפים עגולים לפינה #4
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
2
מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר החם יחד עם התרד. מערבבים לאיחוד, מכסים את הסיר ומניחים לעמוד במשך 2 עד 3 דקות כדי לנבול את התרד.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
3
מוסיפים 1/2 כוס חלב, 2/3 כוס מהגבינה, ומלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם. מועכים את תפוחי האדמה והתרד וטועמים לתיבול.
מרכיבים שתצטרך
4 קישואים קטנים, פרוסים לחתיכות של 1/4 אינץ'
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
שמים את הבשר בקערה ומוסיפים 1/3 כוס גבינה, פטרוזיליה, שום, בצל, מיורן או אורגנו ומלח ופלפל לפי הטעם. סוחטים את הנוזלים העודפים מהלחם ומפוררים אותו תוך כדי הוספתו לבשר.
מערבבים היטב לאיחוד ויוצרים 4 כיכרות אובליות בעובי של לא יותר מ-2 ס"מ במרכז.
7
מחממים את שמן הזית כתית מעולה במחבת גדולה או בתנור הולנדי על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס סוכר לבן
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
שרימפס מוקפץ, קלוף
8
מוסיפים את כיכרות הבשר למחבת ומבשלים 3 עד 4 דקות מכל צד עד להשחמה קלה. מוציאים את הכיכרות מהמחבת ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים במשך דקה, ואז מערבבים פנימה את הציר והעגבניות. מחזירים את הכיכרות למחבת, מורחים את הרוטב מעל ומכסים במכסה. מבשלים על אש קטנה עד שהכיכרות מוכנות, כ-10 דקות נוספות.