לחם כפרי צרפתי
זה הוא מאוד סביר מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 2 שעות ו -40 דקות. גשו לסופר וקנו שמרים, קמח לחם, מים חמים, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. . נסו לחם בצק חמוץ צרפתי, תבשיל כפרי צרפתי, ו חביתה צרפתית כפרית (מתכונים דומים).
הוראות
הלילה לפני אפיית הלחם להכין את המתנע הזה: בקערה ערבוב בינוני שאינו מתכת להמיס 1/2 כפית שמרים יבשים פעילים ב 1 כוס מים חמים.
מוסיפים 1 1/2 כוס קמח לחם ומערבבים היטב. לכסות ולתת לשבת לילה בטמפרטורת החדר.
למחרת: בקערת ערבוב גדולה, להמיס את 2 כפיות שמרים במים חמים 2 כוסות.
מוסיפים את תערובת המתנע, קמח החיטה המלא, קמח לחם 3 כוסות והמלח; מערבבים עד בשילוב טוב.
מוסיף את קמח הלחם שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב גם לאחר כל תוספת. כאשר הבצק נמשך יחד, להפוך אותו על משטח מקומח קלות ללוש עד חלק וגמיש, על 8 דקות. שמן קל קערה גדולה, מניחים את הבצק בקערה והופכים למעיל בשמן. מכסים במטלית לחה ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל נפח, על 1 שעה.
גריז שני 9x5 מחבתות כיכר אינץ'. מאטים את הבצק והופכים אותו על משטח מקורנן קלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ונוצרים לככרות לחם.
מניחים את הכיכרות לתוך המחבתות מוכנות. מכסים את הכיכרות עם מטלית לחה ולתת לעלות עד הוכפל נפח, כ 45 דקות. מחממים את התנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C).
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ 30 דקות או עד העליון הוא חום זהוב ואת החלק התחתון של כיכר נשמע חלול כאשר טפח.
יין מומלץ: בורדו, שמפניה, בורדו לבן
בורדו, שמפניה ובורגונדי לבן הן אפשרויות נהדרות לצרפתית. יין צרפתי הוא מגוון בדיוק כמו אוכל צרפתי, אבל אתה כמעט ולא להשתבש עם שמפניה. אם הארוחה שלך דורשת יין לבן, אתה יכול גם לנסות בורגונדי לבן. לאדום, נסה תערובת בורדו אדומה. אתה יכול לנסות Chateau Larroque בורדו Superieur. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 4 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 17 דולר לבקבוק.
Chateau Larroque בורדו Superieur
גוון גארנט כהה בצבע. פירות אדומים, שקדים ואגוזים, עם ניחוח וניל קלוש. ההתקפה קטיפתי משיי, מגלה טעם נעים, מרוכז עם מבנה טוב. טעמים של פירות יבשים, ושילוב של שוש וצלילים קלויים.תערובת: 63% מרלו, 32% קברנה סוביניון, 5% קברנה פרנק