לחם לימון עם זיגוג לימון
חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 99 גרם חלבון 147 גרם של שומן, וסך הכל 4699 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 1 מנות סועדים.. אם יש לכם שימורי משמש, ברנדי, חמאה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: לחם לימון מזוגג, לחם זוקיני לימון מזוגג, ו לחם פרג מזוגג לימון.
הוראות
יוצקים חלב לסיר קטן. לגרד זרעים שעועית וניל; להוסיף שעועית. להביא לרתיחה.
הסר מהחום; לכסות ולתת תלול 20 דקות. במידת הצורך, לחמם חלב עד מדחום לקרוא מיידית מוכנס לתוך אוגרי תערובת בין 41° ו115 לפני המשך.
מערבבים סוכר וקליפות לימון במעבד.
מערבבים 1 1/2 כוסות קמח ושמרים בקערה של מערבל כבד מצויד מצורף ההנעה. להשליך שעועית וניל ולהוסיף חלב חם לקערה; להכות להתמזג.
תן לעמוד עד נפוח מעט, על 15 דקות.
מוסיפים 3 כוסות קמח, ביצים וברנדי לתערובת שמרים; מכים במהירות בינונית עד לצורות בצק חלקות ומעט מוצקות, מוסיפים עוד קמח על ידי כפות אם הבצק דביק או מוסיף מים על ידי כפות אם הבצק יבש, כ-6 דקות.
מוסיפים תערובת קליפת לימון וסוכר ומלח. הכה במהירות בינונית 5 דקות.
מוסיפים חמאה ומכים עד לספיגה והבצק חלק ורך, בערך 5 דקות יותר. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד.
בואו בצק לעלות באזור חם ללא טיוטה עד הוכפל נפח, כ 2 שעות.
חמאה בנדיבות 12 כוס מחבת. להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות; ללוש בעדינות לכדור. שימוש באצבעות, לעשות חור במרכז הבצק, יצירת צורה סופגנייה.
מעבירים למחבת מוכנה, דוחפים חור בבצק מעל צינור מרכזי במחבת. מכסים את המחבת בניילון נצמד; מקררים בין לילה (הבצק יעלה לחלק העליון של המחבת).
תן לבצק לעלות באזור חם ללא טיוטה עד שהבצק לא יקפוץ יותר כאשר הוא נלחץ בעדינות באצבעות, כ-1 שעה 30 דקות (הבצק יעלה מעל למחבת ב-1 עד 1/2 אינץ').
בינתיים, מתלה עמדה בשליש הנמוך ביותר של תנור מחממים ל 177°.
אופים לחם עד משחימים היטב על גבי, כ -20 דקות. גלישת גיליון נייר בצורה רופפת מעל וצדדים של פאן כדי למנוע overbrowning. ממשיכים לאפות לחם עד שחום עמוק למעלה ובוחן מוכנס ליד המרכז יוצא נקי, מחבת מסתובבת מדי פעם אפילו לאפייה, כ 40 דקות יותר. מיד להפוך לחם על מתלה.
מערבבים משמר בסיר קטן על חום בינוני עד מומס.
מברשת משמרת בכל רחבי לחם חם. מגניב לגמרי, לפחות 3 שעות.
לנפות 1 1/3 כוסות אבקת סוכר לתוך קערה קטנה.
מוסיפים מיץ לימון ומקציפים כדי להתמזג.
מוסיפים יותר אבקת סוכר על ידי כף חופנים אם זיגוג דק מדי לדבוק הלחם.
טפטוף זיגוג על לחם מגניב ולתת לעמוד עד זיגוג קובע, על 1 שעה. (ניתן לעשות 1 יום קדימה. לעטוף באופן רופף בנייר כסף ולאחסן בטמפרטורת החדר.)