מהיר לבשל אורז עם עשבי תיבול טריים
מהיר לבשל אורז עם עשבי תיבול טריים נטול גלוטן, וצמחוני ומספק כ 6 מנות. מנה אחת מכילה 531 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 21 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות זול למדי. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -35 דקות. אם יש לכם אורז בסמטי, מים, קינמון טחון, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. וזה די גרוע. מתכונים דומים: אורז עם עשבי תיבול טריים, אורז פילאף עם טונאן טרי ועשבי תיבול, ו אטריות אורז מתובל עם עוף טריאקי ועשבי תיבול טריים.
הוראות
מניחים אורז במסננת גדולה, ושוטפים עד שהמים זורמים.
מערבבים אורז, 8 כוסות מים, ומלח, ולספוג 2 שעות.
מסננים, לשפוך מים מלוחים לתוך תנור הולנדית nonstick גדול. מביאים לרתיחה, ומוסיפים אורז. חזור לרתיחה, ומבשל 12 דקות, ערבוב בעדינות פעמיים כדי לשמור על אורז מלהידבק לתחתית התנור ההולנדי.
מסננים אורז; לשטוף עם מים חמים.
לפזר זעפרן ב 2 כפות מים חמים. תניח בצד.
שלב בצל ירוק הבא 3 מרכיבים בקערה.
מוסיפים חצי חמאה מומסת לתנור הולנדי לא מקל.
טפטוף עם תערובת זעפרן 1 כף. כף על 1 כוס אורז על חמאה; העליון עם תערובת בצל ירוק כ 1/2 כוס, העליון עם שיני שום. חזור על שכבות עם שאריות אורז ותערובת בצל ירוק, ויצרו צורה קונוס.
מפזרים קינמון, טפטוף עם החצי הנותר של חמאה, נשאר 1 כף תערובת זעפרן, ונשאר 2 כפות מים חמים.
מניחים מגבת צלחת כותנה נקייה על תנור הולנדי (ודא שהוא לא נוגע במבער), ומכסים בחוזקה עם מכסה כדי למנוע קיטור לברוח. מבשלים מעל חום גבוה 2 דקות; להפחית את החום לנמוך, ומבשלים 12 דקות.
לגרוף אורז, באמצעות מרית, על מרכז מגש הגשה סגלגל, משאיר את התחתון הפריך ללא פגע. הרם בעדינות שכבה תחתונה חדה עם מרית, ומגיש על צלחת נפרדת, או להתפורר מעל אורז על מגש הגשה.