מולסה-טורקיה מזוגגת
אם יש לך חרדל דיז'ון, מולסה, מלח ופלפל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו מולסה-טורקיה מזוגגת, מולסה-חזה הודו מזוגג ודלעת בלוט, ו פלפל שחור-מולסה רימונים מזוגגת טורקיה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 177°. מניחים מתלה במחבת קלייה גדולה.
יש לשטוף את טורקיה מבפנים ומבחוץ; להתייבש טפיחה.
מניחים תרנגול הודו, חזה למעלה, על המדף במחבת צלייה. מתבלים מבפנים ומבחוץ עם מלח ופלפל. טאק מתחת לעור בקצה הצוואר, לקפל כנפיים מתחת, באמצעות חוט מטבח, לקשור את הרגליים יחד.
תרנגול הודו צלוי במשך 2 1/4 שעות. כאשר מיצי פאן להתחיל להרכיב (לבדוק לאחר השעה הראשונה) למרוח עם מיצים כל 30 דקות.
הסר טורקיה מן התנור ומברשת עם תערובת דבשה. לחזור לתנור ולהמשיך צלייה כ 45 דקות יותר, צולה כל 10 עד 15 דקות (אוהל ציפור בקלילות עם רדיד אם זה מתחיל להיות כהה מדי), או עד מדחום בשר מוכנס בחלק העבה ביותר של הירך, מן העצם, רושם 74°.
הסר מחרוזת מהרגליים ולתת טורקיה לעמוד, מכוסה באופן רופף בנייר כסף, במשך 20 דקות כדי לתת מיצים להגדיר. לגלף הודו ולסדר על מגש.
מגישים חמים עם הרוטב האהוב עליך.