קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות34
מגזין

מוסקה יוונית

מוסקה יוונית
מוסקה יוונית יכולה להיות המנה העיקרית שאתם מחפשים. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 697 קלוריות, 32 גרם חלבון ו 51 גרם שומן. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו חצילים, פטרוזיליה שטוחה, מקל קינמון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון 68% המנה הזאת טובה. נסו מוסקה-תבשיל יווני, מוסקה יוונית אותנטית, ו מוסאקה יוונית של קיטנסל (מתכונים דומים).

הוראות

1
חותכים את הגבעולים, להסיר את העור עם מקלף ירקות, לחתוך לאורך לפרוסות עבות 1/2 אינץ'. מתבלים את כל חתיכות החצילים במלח ופלפל משני הצדדים. מעיל מחבת גדולה עם שמן וחום מעל להבה בינונית. מטגנים את החצילים בשכבה אחת, הופכים פעם אחת, עד חום משני הצדדים - תצטרך לעשות זאת בקבוצות, הוספת שמן נוסף, לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
2
מסננים את החצילים כשהם מבשלים על מגש נייר מצופה במגבת.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
3
להוסיף קצת יותר שמן למחבת ולזרוק את הבצל, שום, פרוסות לימון, אורגנו, ופטרוזיליה. מבשלים ומערבבים עד רך וריחני, כ 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונליעד 6 לחמניות המבורגר, מפוצלות, אופציונלי
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
4
מוסיפים את טלה הקרקע, ערבוב לשבור את הבשר; העונה עם מלח ופלפל, ולזרוק את מקל הקינמון. מערבבים את רסק העגבניות ועגבניות מרוסקות ביד. מבשלים עד הנוזל התאדה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט, טחון, ועוד, לתיבולאגוז מוסקט, טחון, ועוד, לתיבול
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)סטולי וניל (אופציונלי לתת לו בעיטה)
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
טלה טחוןטלה טחון
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
5
הסר מהחום.
6
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
7
בשורה התחתונה של זכוכית 9 על 13 אינץ ' או צלחת אפייה קרמית עם 1/3 של פרוסות חצילים; הם צריכים לכסות לחלוטין את החלק התחתון ללא פערים.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
8
מורחים 1/2 של רוטב הבשר על החצילים, ערב זה עם מרית.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
9
מפזרים 1/2 של גבינת פטה ופרמזן. חזור על השכבות שוב, המסתיים בשכבה סופית של חצילים. לכסות את החלק העליון עם שכבה יפה אפילו של פירורי לחם.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
סלט מעורב עלים, שטוף ויבשסלט מעורב עלים, שטוף ויבש
10
אופים את מוסקה במשך 30 עד 40 דקות או עד העליון הוא זהוב.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
11
בואו מגניב 10 דקות לפני ההגשה.