מוסקה יוונית
מוסקה יוונית יכולה להיות המנה העיקרית שאתם מחפשים. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 697 קלוריות, 32 גרם חלבון ו 51 גרם שומן. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו חצילים, פטרוזיליה שטוחה, מקל קינמון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון 68% המנה הזאת טובה. נסו מוסקה-תבשיל יווני, מוסקה יוונית אותנטית, ו מוסאקה יוונית של קיטנסל (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים את הגבעולים, להסיר את העור עם מקלף ירקות, לחתוך לאורך לפרוסות עבות 1/2 אינץ'. מתבלים את כל חתיכות החצילים במלח ופלפל משני הצדדים. מעיל מחבת גדולה עם שמן וחום מעל להבה בינונית. מטגנים את החצילים בשכבה אחת, הופכים פעם אחת, עד חום משני הצדדים - תצטרך לעשות זאת בקבוצות, הוספת שמן נוסף, לפי הצורך.
מסננים את החצילים כשהם מבשלים על מגש נייר מצופה במגבת.
להוסיף קצת יותר שמן למחבת ולזרוק את הבצל, שום, פרוסות לימון, אורגנו, ופטרוזיליה. מבשלים ומערבבים עד רך וריחני, כ 3 דקות.
מוסיפים את טלה הקרקע, ערבוב לשבור את הבשר; העונה עם מלח ופלפל, ולזרוק את מקל הקינמון. מערבבים את רסק העגבניות ועגבניות מרוסקות ביד. מבשלים עד הנוזל התאדה, ערבוב מדי פעם.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
בשורה התחתונה של זכוכית 9 על 13 אינץ ' או צלחת אפייה קרמית עם 1/3 של פרוסות חצילים; הם צריכים לכסות לחלוטין את החלק התחתון ללא פערים.
מורחים 1/2 של רוטב הבשר על החצילים, ערב זה עם מרית.
מפזרים 1/2 של גבינת פטה ופרמזן. חזור על השכבות שוב, המסתיים בשכבה סופית של חצילים. לכסות את החלק העליון עם שכבה יפה אפילו של פירורי לחם.
אופים את מוסקה במשך 30 עד 40 דקות או עד העליון הוא זהוב.
בואו מגניב 10 דקות לפני ההגשה.