מעבד מזון מוס שוקולד
יום ולנטין יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: עוגיות שוקולד מנטה כפולות מחיטה מלאה (מעבד מזון), מעבד מזון קל Salsan II, ו עוגת גזר מעבד מזון.
הוראות
לעבד את השוקולד במעבד המזון עד הקרקע דק מאוד; להשאיר אותו בקערת המעבד.
מערבבים את השמן, היין והוניל בכוס קטנה.
הביאו את החלב או המים, הסוכר והמלח לרתיחה בסיר קטן, תוך ערבוב כדי להמיס את הסוכר. מיד, עם ריצת המעבד, יוצקים את החלב החם דרך צינור ההזנה, עיבוד במשך 15 עד 20 שניות, או עד השוקולד נמס.
מוסיפים את תערובת השמן ומעבדים במשך 5 עד 10 שניות, עד מעורבב היטב. לגרד את התערובת לתוך קערה גדולה ולתת מגניב במשך 5 עד 10 דקות (השוקולד לא צריך להיות חם כאשר הקרם הוא הוסיף).
הכה את הקרם עד שהוא מחזיק צורה רכה מאוד (אפילו לא קרוב נוקשה). מקפלים שליש הקרם לתוך השוקולד כדי להאיר אותו. מקפלים את השמנת הנותרת רק עד מעורבב. מיד לחלק את המוס בין כוסות הקינוח. מקררים עד ההגשה. המוס שומר במשך 2 ימים במקרר. טוחנים מעט פלפל שחור על כל מנה, אם תרצה.טיפ: עבור החלקלק ביותר האפשרי מוס, להפסיק לקפל את הרגע הקרם משולב לתוך השוקולד, ומיד לגרוף אותו לתוך המשקפיים.