מרק אפונה קיץ
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום העצמאות. אם יש לכם שאלוט, מלח ופלפל, שמנת כבדה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. עם כפית ציון של 0% הצלחת הזו ניתנת לאילתור. משתמשים שאהבו את המתכון הזה גם אהבו חסה קיץ צונן, Lovage ומרק אפונה גן, אפונה מפוצלת ומרק חזיר מעושן אפונה ירוקה, ו מרק אפונה ירוק עם טרגון ונבטי אפונה.
הוראות
מבשלים את שאלוט בחמאה: בסיר בינוני (2 1/2 עד 3 ליטר) להמיס את החמאה על חום בינוני.
מוסיפים שאלוט ומבשלים עד מתרכך, אבל לא השחמה, כמה דקות.
מוסיפים את המרק ואת ענפי נענע אל שאלוט, להגדיל את החום ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את האפונה הקפואה והמלח והפלפל לפי הטעם. חזור לרתיחה, להפחית את החום ומבשלים עד האפונה הם רק רך, 3-5 דקות.
זרוק את המנטה ואת פירה המרק בבלנדר עד חלקה לחלוטין.
תשתלב בקרם. טעם ותיבול נכון.
לחמם כדי לשרת חם, או צמרמורת לשרת קר.
מגישים עם קרם fraîche ורצועות מנטה.