מרק עגבניות שמנת 15 דקות (טבעוני)
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מרק מרק, אז תנו הזדמנות ל 15 דקות מרק עגבניות שמנת (טבעוני). המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 361 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 28 גרם של שומן למנה. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. גשו לסופר וקנו עגבניות, גבינה מותכת, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 15 דקות. מתכונים דומים: {30 דקות} מרק עדשים אדום מתובל טבעוני שמנת, מרק עגבניות שמנת 20 דקות מאפס, ו מרק עגבניות טבעוני שמנת חריף.
הוראות
חום 2 כפות שמן זית בסיר גדול מעל חום גבוה בינוני עד מנצנץ.
מוסיפים שום, בצל, אורגנו ופתיתי פלפל אדום. לבשל, ערבוב לעתים קרובות עד בצל מתרככים אבל לא השחמה, על 4 דקות.
מוסיפים לחם ועגבניות. בערך מועכים עגבניות עם מקציף או מחית תפוחי אדמה.
הוסף 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, ואז להפחית לרתיחה. לבשל במשך 5 דקות.
מעבירים חצי מרק לצנצנת של בלנדר. תערובת מרק, החל במהירות נמוכה ובהדרגה גדל לגובה (להיזהר בהתחלות, זה יכול לירות את החלק העליון של הבלנדר—לפתוח את פתח האוורור ולהחזיק מגבת מטבח על המכסה כדי למנוע התפרצות). עם בלנדר פועל על גבוה, בהדרגה לטפטף במחצית שמן זית שנותר. מרק העונה לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מעבירים לקערה גדולה וחוזרים עם החצי שנותר של מרק ושמן זית. מצקת לתוך קערות המשרתים בודדים, העליון עם עשבי תיבול טחון, טפטוף עם שמן זית יותר, ומגישים עם טוסט או גבינה בגריל.