קושימומחה
מוכן ב1 ש, 5 דק.
מנות8
ציון בריאות9
מגזין

מרק פול

מרק פול
אם יש לכם בערך שעה ו-5 דקות לבלות במטבח, מרק פול עשוי להיות מתכון נהדר ללא גלוטן לנסות. מתכון זה מספיק ל-8 מנות. מנה אחת מכילה 506 קלוריות , 15 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . תמורת 1.3 דולר למנה , מתכון זה מכסה 15% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. 5 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד לחורף . הוא מתאים גם כמנה עיקרית. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. לכו לחנות וקנו בייקון, תפוח אדמה יוקון גולד, שום ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. עם ציון ספoonacular של 53% , המנה הזו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו פסטו פול, שקדים ונענע, מרק פול ותרד אלגנטי , וספגטי טונה עם פול .

הוראות

1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
הביאו סיר גדול של מים מומלחים היטב לרתיחה על אש בינונית והניחו קערה עם מי קרח מומלחים היטב.
מרכיבים שתצטרך
3 שיני שום, 2 כתושות, אחת שלמה שמורה3 שיני שום, 2 כתושות, אחת שלמה שמורה
ציוד שתשתמש בו
שום, 2 כתושים, 1 שלם שמורשום, 2 כתושים, 1 שלם שמור
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
מוסיפים את פולי הפול הקלופים למים הרותחים. לאחר שהמים חזרו לרתיחה, מבשלים את השעועית במשך 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פולפול
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
4
הוציאו אותם מהמים הרותחים והכניסו אותם מיד לקערה עם מי קרח מומלחים. לאחר שהשעועית התקררה לחלוטין, סננו אותה ממי הקרח. קלפו את השכבה החיצונית הקשה והירוקה בהירה מהשעועית. תישארו עם פול עדין, ירוק עז ויפהפה. אמממממ! שמרו את הקטנטנים והיקרים האלה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סינישאוסינג, או יין אורז סיני
5
מצפים סיר גדול על אש בינונית-גבוהה בשמן זית כתית מעולה.
מרכיבים שתצטרך
יוקוןיוקון
ציוד שתשתמש בו
חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשהחמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
6
מוסיפים את הבייקון (אם משתמשים, אם לא פשוט מתחילים עם הבצל והסלרי) וברגע שהבייקון מתחיל להשחים ופריך והוא מאוד ארומטי, מוסיפים את הבצל והסלרי הקצוצים לקוביות. מתבלים במלח, לפי הטעם, וקורט פלפל אדום גרוס. מבשלים את הבצל והסלרי עד שהם הופכים שקופים וארומטיים מאוד.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
תפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דקתפוח אדמה, חצוי לאורכו ופרוס דק
(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)
7
מוסיפים את שיני השום המעוכים ואת קוביות תפוח האדמה, מערבבים עד שיצפו בשמן ומבשלים במשך 2 עד 3 דקות. מוסיפים 2/3 מכמות הפול ששמרנו ו-4 כוסות ציר. טועמים ותבלינים ומוסיפים מלח, במידת הצורך. מביאים את הציר לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים, כ-20 עד 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(קרוע לחתיכות, אם תרצה)(קרוע לחתיכות, אם תרצה)
פולפול
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
8
כאשר תפוחי האדמה רכים מספיק כדי להחליק בקלות מהמזלג לאחר הבישול, טחנו את המרק בבלנדר* עד לקבלת מרקם חלק. סביר להניח שתצטרכו לעשות זאת במנות. החזירו את המרק לסיר והוסיפו את שארית פול. אם המרק סמיך מדי, הוסיפו מעט מהציר הנותר כדי להתאים את הסמיכות. טעמו את המרק כדי לבדוק את התיבול ותבלו מחדש, במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
פולפול
בצל צהוב, קלוף, מגוררבצל צהוב, קלוף, מגורר
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
קורנביף מעדנייה, חתוך לקוביותקורנביף מעדנייה, חתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
9
יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים עליהם מעט פרמזן מגורר וזילוף של שמן זית עשיר.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
קורנביף מעדנייה, חתוך לקוביותקורנביף מעדנייה, חתוך לקוביות
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
מצקתמצקת
10
טעים מאוד!