מרק צדפות וארטישוק
. גשו לסופר וקנו צדפות, חמאה, ציר עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. עם כפית ציון של 29% המנה הזאת לא משהו. נסו מרק צדפות וארטישוק, מרק ארטישוק ירושלמי וארטישוק ירושלמי, ו מרק קרם צדפות (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים חמאה בסיר גדול על אש בינונית.
מטגנים בצל וסלרי עד למכרז, כ -10 דקות.
יוצקים את ציר העוף, ומפחיתים את החום לנמוך. מבשלים כ -15 דקות.
מוסיפים את הארטישוקים וצדפות, ומבשלים עוד 10 דקות. לבסוף, מוסיפים את השמנת הכבדה וחצי שמנת. מבשלים עד מחומם דרך, אבל לא להרתיח, על 15 דקות.