ניו מקסיקו אדום צ'ילה טורקיה
גשו לסופר וקנו שום, בצל, עלי טימין, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. נסו דרום מערב רוטב צ'ילה אדום, בצל מקסיקני & צ'ילה פאי, ו מקסיקני צ'ילה Pops (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת 1 עד 2 ליטר מעל חום בינוני, להמס חמאה. מערבבים במחצית אורגנו ותימין ושום טחון.
להסיר ולהשליך מסבך רגל מטורקיה. משוך את ולהשליך כל גושי שומן.
הסר את הקרביים והצוואר (הם ארוזים לעתים קרובות בצוואר או בחלל הגוף) ולשמור לרוטב או להשליך. יש לשטוף את טורקיה מבפנים ומבחוץ; להתייבש טפיחה. מפזרים קלות חללי טורקיה עם מלח ופלפל ושאר אורגנו ותימין.
חותכים את הגבעולים ולנער זרעים (לחתוך צ ' ילי, אם יש צורך, כדי להסיר זרעים בקלות). מקלפים בצל וחותכים לפלחי 1 אינץ'. שוטפים את ראש השום וחותכים חצי לרוחב.
מניחים חצי צ ' ילי, בצל, ושום בחלל הגוף טורקיה. הגדר מתלה בצורת V במחבת קלייה 12 על 17 אינץ'.
הנח את צ ' יילס שנותר מתחת למרכז ראק. להכין תרנגול הודו, להניק, על המדף. אם תרצה, טאק קצות כנפיים מתחת לגוף לקשור באופן רופף של מקלות תיפוף יחד עם חוט כותנה. אם טורקיה חופפת שפת פאן, טאק רצועה של רדיד כבד חובה לאורך הצדדים פאן כדי לשמור על שומן מטפטף מעל.
מברשת טורקיה בכל רחבי עם תערובת חמאה.
מפזרים קלות עם מלח ופלפל.
להניח בצל נותרים ושום, בצד חתוך למטה, במחבת.
יוצקים 2 כוסות מרק למחבת.
הודו צלוי עד מדחום בשר מוכנס ישר למטה דרך החלק העבה ביותר של השד אל רשם העצם 160, 2 עד 3 שעות. בדוק מחבת מדי פעם; אם רוב מרק התאדה, להוסיף 1 עד 2 כוסות יותר מרק כך טיפות מחבת לא לשרוף. עצה טורקיה מעט לנקז מיצים מחלל הגוף למחבת.
תן לעמוד במקום חם, חשוף, במשך 15 עד 30 דקות.
בינתיים, יוצקים מיצי מחבת לתוך מידה זכוכית 2-4 כוס. תרפרף ותשליך שומן.
יוצקים 2 כוסות של מיצי פאן (אם אין לך מספיק, להוסיף יותר מרק לעשות 2 כוסות) לתוך בלנדר.
מוסיפים בצל וצ ' ילי מחלל טורקיה ומחבת. אם תרצה, לסחוט שום מעורות לתוך בלנדר, או להשליך ראש שום. מחזיק בלנדר מכסה עם מגבת, מערבולת עד התערובת היא מטוהרת בגסות. להחזיר את הרוטב למחבת צלייה ומערבבים על חום בינוני עד חם.
מוסיפים מלח לפי הטעם ושופכים לקערה.
לגלף הודו ולהגיש עם רוטב צ ' ילה. אם מפרקי הירך עדיין ורודים (נפוצים בציפור צלויה בתנור), חותכים מקלות תיפוף מירכיים, מניחים את הירכיים במחבת אפייה, ואופים בתנור 350 עד 450 עד שכבר לא ורוד, 10 עד 15 דקות, או שמים צלחת בטוחה במיקרוגל ומבשלים בתנור מיקרוגל בעוצמה מלאה (100%) במשך 1 עד 3 דקות.