סופלה בטטה מעושנת
המתכון של סופלה בטטה מעושנת מוכן תוך כשעתיים ו-20 דקות והוא בהחלט אופציה מצוינת ללא גלוטן, ללא חלב, פליאולית וראשונית לאוהבי אוכל ים תיכוני. תמורת 1.68$ למנה מקבלים מנה עיקרית שמגישה 10. מנה אחת מכילה 439 קלוריות, 12 גרם חלבון ו-20 גרם שומן. 198 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. אם יש לכם בייקון, סירופ מייפל דרגה ב', מלח ופלפל כשר וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 71%, וזה די טוב. מתכונים דומים: סופלה סמוקי בטטה, מרק בטטה סמוקי ומרק ברווז סמוקי ובטטה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
צולים את תפוחי האדמה על מגש הסדין עד לבישול מלא, כשעה. מניחים בצד עד שהוא מתקרר מספיק כדי להתמודד.
בינתיים מבשלים את הבייקון במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עד שהוא פריך.
מוציאים ומסננים על נייר סופג, שומרים את שומן הבייקון שניתנו. קוצצים בייקון ומניחים בצד, שומרים 1/4 כוס לקישוט.
קולפים את הבטטות ומועכים למחית.
מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה גדולה. מערבבים פנימה את הצ'יפוטלה הקצוץ, רוטב האדובה, סירופ המייפל, הבייקון הקצוץ והחלמונים.
מערבבים יחד עד לאיחוד. מתבלים, לפי הטעם, במלח ופלפל.
בקערה גדולה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.
מוסיפים 1/3 חלבון ביצה מוקצף לתערובת הבטטה ומקפלים ליצירת בסיס בהיר יותר. מקפלים פנימה את שאר הלבנים עד שהם פשוט נטמעים, ומשאירים כמה פסים לבנים.
משמנים תבנית אפייה של 2 ליטר בחלק משומן הבייקון השמור ויוצקים בעדינות את תערובת סופלה בטטה.
מפזרים את יתרת הבייקון הקצוץ.
שים את תבנית האפייה על תבנית ואופים 40 דקות. תהנה!
יין מומלץ: שמפניה, בורדו, בורדו לבן
שמפניה, בורדו ובורגונדי לבן הם אפשרויות נהדרות לסופלה. יין צרפתי מגוון בדיוק כמו אוכל צרפתי, אבל לעתים רחוקות אתה טועה עם שמפניה. אם הארוחה שלך דורשת יין לבן, אולי תנסה גם בורדו לבן. עבור אדום, נסה תערובת בורדו אדומה. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-22 דולר.
![מערות Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
מערות Roger Goulart Gran Reserva Cava
היינות המועסקים לייצור קאווה נבחרים בקפידה רבה וכפופים לתקופת יישון מינימלית של ארבע שנים. לאחר 24 חודשים - ואחת לשנה - הבקבוקים ביישון נתונים לטכניקת הדפלצ'ה, הכוללת ניעור הבקבוקים על מנת להומוג את השמרים ולקבל מיצוי גדול יותר מבחינת פוטנציאל הארומטי והטעם שלהם, על פני יותר מ- 48 חודשי הזדקנות. התוצאה היא קאווה עדינה עם צבע צהוב חיוור, גוונים זהובים בהירים, וברק מדהים, כמו גם זרי פרחים מעניינים, מורכבים ועוצמתיים. תערובת: 60% Xare-lo, 20% Macabeo ו-20% Parellada