קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות82
מגזין

סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים

סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים
סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים יכול להיות רק המנה העיקרית שאתם מחפשים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 53 גרם חלבון 22 גרם של שומן, וסך הכל 492 קלוריות. המתכון הזה מכסה %37 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זה מושלם עבור יום ולנטין. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, סטייק סינטה, צ'ילי צ' יפוטלה ברוטב אדובו, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. מתכונים דומים: סטייק צ'יפוטלה עם גרגרי חיטה טורקיים, פירות יער חיטה לימון עם כרוב ניצנים קלויים (+כל מה שאי פעם רצית לדעת על גרגרי חיטה!), ו סלט חיטה בולגור-בסגנון טורקי.

הוראות

1
בסיר בינוני, לשלב את גרגרי החיטה עם המים ולהביא לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד גרגרי החיטה הם מכרז אבל עדיין לעיס, על 2 שעות..
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
לנקז ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
3
בינתיים, במעבד מזון מיני, מחית את העגבניות הקצוצות עם הצ ' יפוטלים ורוטב adobo.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס חמות או אורז לבן, להגשהטורטיות תירס חמות או אורז לבן, להגשה
שמן פלפלשמן פלפל
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
(כגון ביסקוויטים מארי)(כגון ביסקוויטים מארי)
4
העברה לקערה בינונית. מערבבים את רסק העגבניות, מיץ לימון, דבש, שום, קינמון וכמון.
מרכיבים שתצטרך
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
יכול דיאט קרם סודהיכול דיאט קרם סודה
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
מוסיפים 3 כפות שמן זית; מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
6
שים את הסטייק בצלחת ומעיל רדודים עם 1/4 כוס של רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה. מערבבים את גרגרי החיטה לתוך הרוטב הנותרים ומתבלים במלח. מכסים ומקררים בין לילה את הסטייק וגרגרי החיטה.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
שמן פלפלשמן פלפל
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
7
להדליק גריל או לחמם מחבת גריל. הביאו את הסטייק ופירות החיטה לטמפרטורת החדר. שמן את הגריל ומבשל את הסטייק על אש בינונית-חמה במשך כ 4 דקות לכל צד, או עד חרוך קלות משני הצדדים ונדיר בינוני בתוך.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניותאוכמניות
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
כרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחדכרוב אדום מבושל, זמין במעבר מזון מיוחד
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
8
להעביר את הסטייק ללוח חיתוך ולתת לנוח במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
9
בקערה בינונית, מערבבים את החומץ עם 1 כפית הנותרים של שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
10
מוסיפים את עגבניות שרי, מלפפון ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל וזורקים היטב. פורסים את הסטייק בעובי 1/4 אינץ ' ומגישים עם גרגרי החיטה וסלט העגבניות.
מרכיבים שתצטרך
עגבנייה זברה ירוקה, פרוסה דקעגבנייה זברה ירוקה, פרוסה דק
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
אוכמניותאוכמניות
1-1/2 אונקיות. ג'ין1-1/2 אונקיות. ג'ין
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
11
הפוך קדימה: רוטב עגבניות-צ ' יפוטלה וסלט ברי החיטה יכול להיות בקירור עד 3 ימים.
מרכיבים שתצטרך
שמן פלפלשמן פלפל
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
טארטים זעירים בציפוי אדוםטארטים זעירים בציפוי אדום
חיטהחיטה
12
המלצת יין: סטייק נדיר רוטב עגבניות אינטנסיבי להצביע על יין אדום עשיר באותה מידה, עם שפע של פירות בשלים. בחר סירה עסיסי, גמיש ממדינת וושינגטון, אחד בלי יותר מדי טאנין או אלון סמוקי, כגון מציאה 2000 Snoqualmie או 1999 Hogue.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
ליקר ליצ'י (מומלץ: מותג סוהו)ליקר ליצ'י (מומלץ: מותג סוהו)
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

סטייק עובד ממש טוב עם מרלו, קברנה סוביניון, ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Maddalena מרלו. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 19 דולר.
מרלו מדלנה
מרלו מדלנה
מרלו מדלנה מציע ניחוחות של פירות בשלים ותבלינים אלון עם רמזים של וניל אניס. טעמי פירות בשלים כוללים שזיף בהיר ופטל. טעמי פירות מברכים את החיך וטאנינים רכים ממסגרים את המרקם הטרי המצפה את הפה.