קושימומחה
מוכן ב1 ש, 5 דק.
מנות4
ציון בריאות13
מגזין

סטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפל חרוך

סטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפל חרוך
ניתן להכין את המתכון לסטייק צלעות עם חמאת עשבים ופלפלים חרוכים תוך שעה ו-5 דקות בערך . מתכון ללא גלוטן זה מגיש 4 . חלק אחד של המנה הזו מכיל בסביבות 13 גרם חלבון , 27 גרם שומן , ובסך הכל 339 קלוריות . 4 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. יום האהבה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם בצל ירוק, מלח כשר, סטייק צלעות חתוך כפול וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 54% . הציון הזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: סטייק צלעות עם פלפלים וחמאת גורגונזולה , עין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבי תיבול , ועין צלעות בגריל עם שאלוט צלוי וחמאת עשבים .

הוראות

1
הניחו את הסטייק שטוח על קרש; קשרו חוט מטבח בחוזקה סביב הצדדים (כולל העצם) כדי לעזור לסטייק לשמור על צורתו במהלך הבישול.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
2 בצל ירוק טחון2 בצל ירוק טחון
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
2
טוחנים את הפטריות במטחנת תבלינים או בלנדר; מעבירים לקערה ומערבבים עם השום, החומץ הבלסמי, הסוכר החום, 1 כף רוטב ווסטרשייר, 1 1/2 כפות רוזמרין, פתיתי הפלפל האדום ו-2 כפיות מלח.
מרכיבים שתצטרך
12 עד 16 לחמניות סנדוויץ'12 עד 16 לחמניות סנדוויץ'
שמן זית בתוספת 3 עד 4 כפותשמן זית בתוספת 3 עד 4 כפות
1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)1 חציל גדול, קלוף וחתוך לעיגולים בגודל 1/2 אינץ' (תזדקק ל-8 סיבובים לפחות)
אגוז מוסקט נוסף, לא חובהאגוז מוסקט נוסף, לא חובה
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
צווארי עוףצווארי עוף
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
חותכים 8 חריצים עמוקים במרחק של כ-1 אינץ' זה מזה בכל רחבי הסטייק; ממלאים כל חריץ בחלק מתערובת הפטריות, ואז משפשפים את השאר על כל הבשר.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוקטבעות פלפל אדום מתוק מתוק
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
בגט לחם צרפתי, פרוס וקלויבגט לחם צרפתי, פרוס וקלוי
4
מעבירים את הסטייק לצלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים עד 4 שעות.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
סוכריות אווירסוכריות אוויר
ציוד שתשתמש בו
תמצית וניל שקופה או מיםתמצית וניל שקופה או מים
5
מוציאים מהמקרר כשעה לפני הצלייה.
6
בינתיים, שלבו בקערה את החמאה, בצל ירוק, פטרוזיליה, 1 כף רוטב ווסטרשייר הנותרת ו-1/2 כף רוזמרין, וכפית מלח. מכסים ומקררים עד לשימוש.
מרכיבים שתצטרך
12 עד 16 לחמניות סנדוויץ'12 עד 16 לחמניות סנדוויץ'
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
צווארי עוףצווארי עוף
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
7
מחממים גריל לגובה בינוני, ואז מתכוננים לחום עקיף: לגז, כבו את המבערים בצד אחד. לפחם, דחפו את הגחלים לצד אחד.
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
8
מברישים את הסטייק בשמן זית, ואז מניחים בצד הקריר של הגריל (חום עקיף). מכסים ומבשלים, הופכים מדי פעם, עד שמדחום המוחדר לחלק העבה ביותר רושם 110 מעלות פרנהייט עד 120 מעלות פרנהייט, 20 עד 30 דקות. העבר את הסטייק לצד החם יותר של הגריל (חום ישיר) ומבשלים עד שהמדחום רושם 125 מעלות פרנהייט, 2 עד 3 דקות נוספות לכל צד.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים18 שרימפס עצום, זנבות על, קלופים ומפותלים
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
9
מעבירים לקרש חיתוך ונותנים לנוח 15 דקות, מורחים מעט מחמאת עשבי התיבול.
מרכיבים שתצטרך
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
10
בינתיים, צולים את הפלפלים על אש ישירה, הופכים, מברישים במיץ הלימון ומתבלים במלח, עד שהם חרוכים, 8 עד 10 דקות. מעל הסטייק עוד חמאת עשבים ומגישים עם הפלפלים.
מרכיבים שתצטרך
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'
6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)6 צלעות או צלעות חזיר מעצם עצם (8 אונקיות כל אחת)
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
11
צילום מאת Yunhee Kim

יין מומלץ: פינו נואר, מרלו, קברנה סוביניון

פינו נואר, מרלו וקברנה סוביניון הם הבחירות המובילות שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים יותר משתלבים עם אדומים קלים או בינוניים, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שסטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סוביניון. ה-Skater Girl מהדורה מוגבלת של פינו נואר עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 30 דולר לבקבוק.
סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת
סקייטר גירל פינו נואר במהדורה מוגבלת
ניחוחות של פאי דובדבנים, רימונים ופירות ליצ'י מלווה בטעמים תוססים של ריבת תותים עם רמזים של קצפת, ציפורן וקינמון. זהו יין יפה עם חומצה בהירה ומבנה ידידותי למזון.