סטייק קצוץ ורוטב בצל פטריות
לך לחנות ותביא שמן קנולה, בשר בקר טחון, חמאה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום ולנטין. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. וזה טוב. מתכונים דומים: סטייק המבורגר עם פטריות ורוטב בצל, סטייק סולסברי עם פטריות ורוטב בצל, ו סטייק המבורגר עם רוטב בצל-פטריות מתוק.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
מערבבים את בשר בקר טחון, ביצה, ווסטרשייר, שאלוט, שום, פטרוזיליה, חרדל טחון, פירורי לחם, קמח, מלח ופלפל, לפי הטעם, בקערה גדולה. לעצב את התערובת לתוך 6 קציצות סגלגל בגודל שווה ולהניח בצד על צלחת.
מחממים מחבת גדולה מעל חום בינוני ומוסיפים שמן קנולה וחמאה. כאשר קצף החמאה מוסיף את הקציצות וחום, על 3 עד 4 דקות לכל צד.
להעביר את הקציצות לתבנית אפייה 13 על ידי 9 אינץ'.
לנקז את כל השומן מהמחבת אבל להשאיר כל חתיכות השחמה.
להחזיר את המחבת לחום בינוני ולהמיס את החמאה לרוטב.
מוסיפים את הפטריות, הבצל, הקורנית ומתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם. לבשל, ערבוב לעתים רחוקות, עד הפטריות מעט השחמה ורך, על 4 דקות.
מפזרים את הקמח ומערבבים עד לשלב מלא. מערבבים מדי פעם, עד הקמח קלוי קלות, על 3 דקות.
מוסיפים את הברנדי ומערבבים, מגרדים את כל חתיכות השחמה מתחתית המחבת. לאט לאט לשפוך את המניה ומערבבים עד חלקה.
תן לתערובת להגיע לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ומעובה, כ 8 דקות.
לטעום ולהוסיף מלח ופלפל שחור טחון טרי, במידת הצורך. הרבה פלפל טוב בצלחת הזאת!
יוצקים את הרוטב על הקציצות בתבנית האפייה ומכסים בנייר אלומיניום.
אופים עד הבשר רך מעט ורוד באמצע, כ 20 דקות.
הסר את הצלחת מהתנור ומגיש.