סלט לובסטר עם תפוחי אדמה זעפרן כרישה פריכה
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם שמן זית, תפוחי אדמה זהובים, ביצי לובסטר, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. כדי להשתמש ב הזעפרן אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,יוגורט זעפרן שמנת כקינוח. מתכונים דומים: סלט סלק עם כרישה פריכה ובייקון, מולים עם זעפרן & כרישה, ו פטוצ'יני עם לובסטר, עגבניות וזעפרן.
הוראות
לבשל לובסטר במים רותחים במשך 3 1/2 דקות.
הסר מהמים ולהניח בצד להתקרר.
כדי להפוך ויניגרט, בקערה עמוקה לערבב יחד חומץ שרי, שמן זית, שמן כמהין, ומלח ופלפל, לפי הטעם.
חום 1/4 אינץ ' של שמן במחבת סאוט עמוקה 350 מעלות F.
כדי להכין את הכרישה, להרתיח במים במשך 1 דקה. יבש את הכרישה לחלוטין ואז מטגנים אותם בשמן עד פריך.
הסר מהמחבת מיד, לנקז על צלחת מרופדת מגבת נייר ולהניח בצד.
כדי להכין את תפוחי האדמה, לקלף בצורה גלילית. להביא סיר של מים מלוחים לרתיחה.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד המזלג מכרז, על 20 דקות.
חותכים את תפוחי האדמה לתוך 5 (1/2 אינץ ' עבה) מדליונים.
מניחים בקערה עם שאלוט, 1/2 של עירית 2 עד 3 כפות של ויניגרט.
תוסיף את הטראפל. לזרוק תפוחי אדמה עם ויניגרט כמה פעמים כדי להשרות.
מניחים תפוחי אדמה במרכז צלחת.
להפגיז את הלובסטר ולחתוך את הבשר לתוך מדליונים 1/2 אינץ'.
מניחים את הלובסטר בקערה וזורקים עם 3 עד 4 כפות של ויניגרט.
מחממים לובסטר על ידי הצבת הקערה במים חמים במשך כ 1 דקה.
מניחים לובסטר על תפוחי אדמה.
מניחים כרישה על גבי לובסטר. לסיים את הצלחת עם קמצוץ של ביצי לובסטר ושאר עירית קצוצה.
יין מומלץ: שבלי, שרדונה
לובסטר עובד ממש טוב עם שאבלי ושרדונה. שאבלי מושלם עם לובסטר, אבל שרדון מאזורים אחרים חייב להכות את המקום מדי. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Simonnet-Febvre Petit שבלי. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 18 דולר.
![Simonnet-Febvre Petit Chablis]()
Simonnet-Febvre Petit Chablis