קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות100
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםסלט
מגזין

סלט סטייק עם גרגרים וארטישוקים

סלט סטייק עם גרגרים וארטישוקים
סלט סטייק עם גרגרי חומוס וארטישוקים עשוי להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת המתכון העיקרית שלך. המתכון הזה מכסה %61 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה אחת מכילה עד 54 גרם חלבון 45 גרם של שומן, וסך הכל 841 קלוריות. גשו לסופר וקנו גרידת תפוזים, שמן זית, מיץ תפוזים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זה מושלם עבור יום ולנטין. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: סלט אורזו עם ארטישוק, עגבניות, חומוס, פטה & לימון בזיליקום, סטייק צלע עם סלט ים תיכוני, ו דלעת ספגטי עם כרוב Garlicky וחומוס.

הוראות

1
להקציף יחד 1 כפית. כל מלח ופלפל, רוטב הסויה ו-6 כפות. מיץ תפוזים בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
2
הפוך פרוסות עמוקות 1/2 ל 3/4 ב. בנפרד על פני התבואה לצד אחד של סטייק האגף, מוודא לא לחתוך את כל הדרך ולהשאיר 1/4 ב. קצה לא חתוך סביב סטייק. דברים פרוסות באופן שווה עם שום. מסדרים חצי פרוסות התפוז ב 9-by 13-in. צלחת אפייה וסטייק, בצד השום למעלה, למעלה. מסדרים פרוסות תפוז שנותרו על בשר ויוצקים רוטב סויה עליהם. מכסה צלחת וסטייק צ ' יל לפחות 3 ועד 24 שעות; לתת לעמוד בטמפרטורת החדר במהלך 30 הדקות האחרונות.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוזפרוסות תפוז
סטייק צלעסטייק צלע
תלת עצות, גזוזתלת עצות, גזוז
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
3
מחממים גריל גבוה (450 עד 550). שיפוד ארטישוק על שני 10-in. שיפודי מתכת, מברשת עם 2 כפות. שמן, ומפזרים קצת מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
שיפודי מתכתשיפודי מתכת
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
4
באח בישול שמן עם צרור של מגבות נייר משומנות, באמצעות מלקחיים.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
5
להניח סטייק על באח, בצד שום למעלה (להשליך תפוזים); גריל, מכוסה, בזהירות פונה פעם אחת (קצת שום ייפול), 6 עד 8 דקות בסך הכל עבור בינוני-נדיר.
מרכיבים שתצטרך
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
6
להעביר סטייק ללוח, אוהל רופף עם נייר, ולתת לנוח 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
7
בינתיים, ארטישוק גריל, פונה פעם אחת, עד השחמה קלה, על 6 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולביםערמוני מים, משולבים
8
העברה לצלחת ולהסיר משפדים.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
9
להקציף יחד הנותרים 1/2 כפית. כל מלח ופלפל, מיץ תפוזים 1/4 כוס, ושמן 1/2 כוס, גרידת התפוז, וחומץ בקערה קטנה. דק לחתוך סטייק באלכסון על פני התבואה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה1/2 כוס פרי 100% אוכמניות למריחה
גרידה כתומהגרידה כתומה
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
10
לזרוק ירקות התינוק, ארוגולה, חומוס, בצל ירוק, ופרמזן בקערה גדולה עם כמחצית ההלבשה.
מרכיבים שתצטרך
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
יוגורט (עדיף יווני ללא שומן)יוגורט (עדיף יווני ללא שומן)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
רוטב עגבניות Hunt's®רוטב עגבניות Hunt's®
חזה עוף רוטיסריחזה עוף רוטיסרי
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
11
להעביר סלט מגש או צלחות, העליון עם סטייק ארטישוק, טפטוף עם רוטב הנותרים.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומןסטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
12
* עור כסף הוא רקמת חיבור דקה, מבריקה בצד החיצוני של הבשר שמקבל חוטי כאשר הוא מבשל.
מרכיבים שתצטרך
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
13
הסר אותו בסכין חדה, או לבקש מקצב לעשות את זה.
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך

יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר

סטייק עובד ממש טוב עם מרלו, קברנה סוביניון, ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. כרם גולדשמידט אלכסנדר עמק צ ' לסי מרלו עם דירוג של 4.8 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 20 דולר לבקבוק.
כרם גולדשמידט אלכסנדר עמק צ ' לסי מרלו
כרם גולדשמידט אלכסנדר עמק צ ' לסי מרלו
פטל אדום יפה, דובדבן שחור וניחוחות תבלינים. מלא ועגול עם שזיף, דומדמניות אדומות, אוכמניות, וטעמים עלה דפנה. הטאנינים הרכים נותנים ליין הזה חלקות קטיפתית וגימור השוקולד פשוט נמשך ונמשך.