סלט קינואה עם אפונה הצמד סוכר
זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו חומץ יין, שמן זית, אפוני הצמד סוכר, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. מתכונים דומים: סלט קינואה עם אפונה הצמד סוכר, סלט קינואה עם אפונה הצמד סוכר, בצל ירוק, נענע, ו סלט קינואה קארי עם נקטרינות ואפונה הצמד סוכר.
הוראות
בסיר קטן של מים מלוחים רותחים, מבשלים את האפונה עד ירוק בהיר פריך-מכרז, על 1 דקה.
לנקז ולהתפזר על צלחת גדולה כדי להתקרר, ואז לטפוח יבש.
חותכים את האפונה באלכסון לחתיכות 1 אינץ'.
בסיר קטן, לשלב את הקינואה עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים התאדו והקינואה רכה, כ -15 דקות. לחשוף ו fluff קינואה, ולאחר מכן להעביר קערה גדולה ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
בקערה, לשלב את השמן וחומץ ומתבלים עם מלח ופלפל.
מוסיפים את האפונה לקינואה עם זרעי דלעת, עירית ורוטב; מערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים בטמפרטורת החדר או מקוררים קלות.