סלט קפריצ'יוסה
לך לחנות ותביא קורנית, פילה אנשובי, מרק עוף דל שומן, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו 20 דקות. מתכונים דומים: Salsan alla Capricciosa, סלט kachumber או סלט kuchumber-סלט ירקות הודי, ו סלט מקסיקני-סלט זה לא רק סלט זה ארוחה.
הוראות
במחבת 5 עד 6 ליטר, לשלב מרק, חומץ, יין, עלי מפרץ, טימין, מלח, ו 1 כוס מים.
לשבור את עלי ארטישוק עד תחתית בשרנית (לשמור עלים לבשל לשימושים אחרים, אם תרצה). עם מקלף ירקות או סכין, לקצץ סיבים מלמטה ארטישוק קצה גזע; עם כפית, לגרד ולהשליך מרכזים מטושטשים. יש לשטוף תחתית ארטישוק ולהוסיף למחבת. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה; להפחית חום, כיסוי, ומבשלים במשך 15 דקות.
כמו ארטישוק לבשל, לשטוף שומר לקצץ גבעולים 1 עד 2 סנטימטרים מעל הראש. שמורת עלים ירוקים נוצתיים; להשליך גבעולים. לקצץ כתמים דהויים, סיבים גסים, שורש מסתיים מהראש.
לקצץ שורש מסתיים צמרות גס מן הכרישה; לקלף 1 שכבה את כל כרישה. מקצה ירוק, לחתוך כל כרישה בחצי אורך רק עד החלק הלבן. יש לשטוף מתחת למים זורמים, קצוות ירוקים מרפרפים.
לקצץ צמרות את גבעולי סלרי כדי להפוך את הראש 8 עד 9 סנטימטרים. לשטוף.
ליי שומר, כרישה, וסלרי מעל ארטישוק במחבת (נוזל אינו מכסה). מחבת כיסוי ומבשלים עד ירקות הם רק במכרז כאשר פירסינג, 15 עד 20 דקות יותר.
בואו מגניב, מכוסה, לפחות 1 שעה. הרם את הירקות.
מרתיחים נוזל בישול על חום גבוה, חשוף, עד מופחת 3/4 כוס, על 15 דקות.
יוצקים דרך מסננת למדידת זכוכית; משליכים שאריות. במידת הצורך, להוסיף מים. להחזיר נוזל למחבת, להוסיף שמנת, ולהביא לרתיחה על חום גבוה.
חותכים ירקות אנכית ל 4 או 8 חלקים שווים כל אחד (או לחתוך דק יותר אם תרצה). מסדרים ירקות באופן שווה על צלחות, להרטיב עם ההלבשה, לעטוף עם אנשובי, ומפזרים באופן שווה עם ביצים. קוצצים כמה מעלי שומר ירוקים שמורים ומשתמשים בהם לקישוט סלטים.