עגבניות אפויות
עגבניות אפויות הוא טבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 422 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 31 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. אם יש לכם לחם, עגבניות, שמן זית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים לעשות את זה. נסו עגבניות פרובנס (עגבניות אפויות ממולאות בגבינה ופירורי לחם), עגבניות אפויות עם עגבניות מחיטה מלאה וקורנית, ו עגבניות אפויות (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים וזורקים את הקרום מכיכר הלחם וחותכים את כיכר הלחם לחצי לאורכו.
אופים במשך 5 דקות בכל צד.
בואו מגניב במשך 10 עד 15 דקות.
להעלות את טמפרטורת התנור ל 177° על חום הסעה או375 בתנור ללא חום הסעה.
חותכים את הלחם לחתיכות קטנות מספיק כדי להתאים בקלות במעבד מזון.
מניחים אותם במעבד מזון ודופק עד שיש לך די אפילו פירורים כי הם לא בסדר מדי. הניחו בצד 1 כוס פירורים ושמרו כל תוספת לשימוש נוסף.
דק קוצצים מספיק עלי פטרוזיליה כדי למדוד על 2 כפות. לקלף דק קוצצים את השום.
שים את הפטרוזיליה, שום, פירורי לחם, צלפים, מלח ושמן זית בקערת ערבוב.
מערבבים היטב עד החומרים מופצים באופן שווה ואת פירורי הלחם מצופה היטב עם שמן זית. אם לא נראה שיש מספיק שמן זית כדי לצפות את כולם, להוסיף קצת יותר.
חותכים את העגבניות חצי לרוחב לגרוף את כל הזרעים.
מניחים את העגבניות, בצד לחתוך, על תבנית אפייה. ממלאים את החללים עם כמות נדיבה של תערובת פירורי לחם, עוטף אותו על גבי כל חצי עגבניה.
אופים עד קרום חום טפסים, כ 20 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ממועדפים של משפחת חזן: מתכונים איטלקיים אהובים של גיליאנו חזן. זכויות יוצרים © 2012 ג ' וליאנו חזן; תמונות זכויות יוצרים © 2012 Joseph De Leo. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.