עוגות שוקולד לבן עם אוכמניות קברנה גסטריק
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל קקלה שוקולד לבן עם Blackberry Cabernet Gastrique. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 3 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 228 קלוריות. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קמח, אוכמניות, שוקולד ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: טימין מצופה סלמון עם Blackberry Gastrique, עוגת גבינה עם שוקולד לבן עם רוטב אוכמניות, ו אוכמניות קברנה סורבה.
הוראות
מניחים מתלה במרכז התנור. מחממים תנור ל 177°. קו מגש מאפין כוס 12 עם מצעים נייר, להפריש.
מניחים שוקולד לבן בקערה מעל מים רותחים בקושי ולאפשר להמיס לחלוטין.
הסר מהחום ולהוסיף חמאה בחתיכות קטנות, ערבוב כדי להמס כל תוספת לפני המשך. מניחים בצד, אבל מערבבים מדי פעם כדי למנוע הפרדה.
מערבבים ביצים, סוכר ווניל בקערה של מערבל לעמוד או קערה בינונית ולהגדיר מעל מים רותחים.
להקציף מדי פעם ולהמשיך חימום עד חם למגע.
הסר מחום שוט על מהירות גבוהה במערבל לעמוד או עם מערבל חשמלי כף יד עד הצד של הקערה הוא טמפרטורת החדר וביצים חיוורות מאוד ועבות. מקפלים בתערובת שוקולד, ולאחר מכן יבש. מחלקים באופן שווה בין כוסות מאפינס מרופדת נייר ואופים במשך 10 דקות, ולאחר מכן פונים ואופים במשך 3-5 דקות נוספות, עד עוגות הם השחמה קלות ובוחן עוגה מוכנס יוצא נקי. אפשר להתקרר, ואז לקרר.
מערבבים סוכר, מלח ומים בסיר בינוני.
מניחים מעל חום בינוני גבוה ומבשלים עד קרמל קל.
הסר מהחום ומערבולת בעדינות עד כהה לצבע דבש, ולאחר מכן בזהירות לשפוך את החומץ.
מניחים על אש נמוכה ולאפשר לבשל, ערבוב בעדינות, עד סוכר גבישי נמס תערובת מתעבה מעט.
מוסיפים אוכמניות וממשיכים לבשל, מועכים פירות יער כפי שאתה מערבב. לאחר הסוכר נמס לחלוטין, להסיר מן החום ולאפשר להתקרר.
כדי לשרת, לקלף ניירות מעוגות, במקום על צלחות ולאפשר לבוא לטמפרטורת החדר. לחמם gastrique מעט כף מעל עוגות.