עוגיות: טארט טאטן בטטה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך סוכר חום, תמצית vanillan, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. מתכונים דומים: קרמל בצל מתוק טארט טאטן, טארט טאטן בטעם תה (טארט טאטן Au Thé), ו טארט טאטן.
הוראות
מחממים את התנור ל 191°. קו גיליון אפייה עם נייר קלף.
מניחים את גיליון בצק עלים על משטח העבודה שלך לחתוך מעגל 10 אינץ '(עשיתי את זה על ידי הצבת צלחת 10 אינץ ' על גבי חיתוך סביבו). הגדר את המעגל על תבנית האפייה מוכנה. דקור את המאפה עם מזלג ומקרר.
מניחים 3/4 כוס סוכר חום בסיר קטן לכסות עם 1/4 כוס מים. מערבבים בעדינות עם כף כדי לוודא שכל הסוכר רטוב (זה צריך להיות עקביות של חול רטוב), מניחים כיסוי על מעט askew, ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. שמור על התערובת מכוסה עד הסירופ ברור ומייצר בועות בגודל בינוני למראה, 3 עד 4 דקות.
הסר את הכיסוי והמשיך לבשל עד שהסוכר הוא צבע חמאה בהיר (כהה יותר אם אתה משתמש בסוכר חום) והטמפרטורה שלו מגיעה 160°. כבה את החום (הסוכר ימשיך לבשל במחבת למרות שהחום כבוי). לאחר הטמפרטורה מגיעה350 (זה ייקח רק כמה דקות), לטאטא את החמאה, חתיכה אחת בכל פעם, מחכה עד כל תוספת משולבת לחלוטין לפני הוספת הבא. מערבבים בוניל והמלח, ויוצקים את הקרמל למחבת ברזל יצוק 10 אינץ ' (אם אין לך מחבת ברזל יצוק, אתה יכול לשפוך אותו לתוך צלחת עוגה; ייתכן שיהיה עליך לאפות אותו במשך כמה דקות ארוכות יותר).
מכסים את הקרמל עם תפוחי האדמה פרוסים, מתחיל במרכז חופפים במעגל מתפתל כלפי חוץ כמו שאתה הולך. למעלה עם עיגול בצק עלים. הכה את הביצה ואת החלב יחד מברשת על המאפה, ולאחר מכן מפזרים את הנותרים 1 כף סוכר.
אופים עד הקצוות הם ענבר עמוק ואת המאפה הוא נפוח וזהוב, 40 עד 45 דקות.
הסר מהתנור להתקרר במשך 10 דקות לפני היפוך על צלחת גדולה (ודא את הקוטר של הצלחת הוא גדול יותר מ 10 אינץ'!). חותכים לתוך טריזים ומגישים עם או בלי גלידה וכל לקישוט אחר שאתה רוצה (פקאנים או שקדים לעבוד יפה מאוד).