עוגת אגס הפוך
אגס-תאריך הפוך עוגה היא צמחוני קינוח. והוא יספק כ 10 מנות. מנה אחת מכילה עד 2 גר' של חלבון, 7 גרם של שומן, וסך הכל 243 קלוריות. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו קמח, צוף אגס, סוכר חום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 54 דקות. נסו עוגת אגס הפוכה, עוגת אגס הפוכה, ו עוגת אגס הפוכה (מתכונים דומים).
הוראות
ממיסים 1/2 כפות חמאה במחבת ברזל יצוק 9 אינץ', ומוסיפים 1/4 כוס צוף אגס, 1/3 כוס סוכר חום, ו 1/4 כפית קינמון, ערבוב עד בשילוב. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית 1 דקה או עד סירופ, ערבוב כל הזמן. מסדרים פרוסות אגס בתבנית מעגלית על תערובת סירופ.
כפית קמח קלות לתוך כוס מדידה יבשה, ורמה עם סכין.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, והבא 4 מרכיבים בקערה בינונית.
מניחים 1/4 כוס חמאה, סוכר מגורען, ו 1/3 כוס סוכר חום בקערה בינונית; להכות עם מיקסר במהירות בינונית עד מעורבב היטב (כ 3 דקות).
להוסיף ביצה וניל; לנצח היטב.
שלב 1/4 כוס צוף אגס וחלב.
מוסיפים תערובת קמח לתערובת חמאה לסירוגין עם תערובת חלב, מתחילים ומסתיימים בתערובת קמח. מערבבים בתאריכים.
כפית הבלילה מעל אגסים, הפצת הבלילה לקצוות.
אופים ב 350 במשך 28 עד 30 דקות או עד מפרט עץ מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב במחבת 5 דקות. לשחרר את העוגה מן הצדדים של מחבת באמצעות מרית מתכת צרה. בזהירות להפוך על צלחת.
חותכים לפלחי; מגישים חמים. למעלה כל מנה עם גלידה 1/4 כוס,אם תרצה.