עוגת שוקולד-אגוז
מנה אחת מכילה עד 5 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 267 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. גשו לסופר וקנו מים, סירופ תירס, תאריכים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 22% המנה הזאת לא משהו. מתכונים דומים: עוגת שוקולד אגוז, עוגת אגוזים ושוקולד, ו עוגת אגוז נוטלה שוקולד.
הוראות
מעיל מחבת עוגה עגולה 9 אינץ ' עם ספריי בישול, ותחתית שורה של מחבת עם נייר שעווה. מעיל נייר שעווה עם ספריי בישול.
כדי להכין עוגה, לשלב תאריכים, 1/2 כוס קקאו, 1/2 כוס מים רותחים, ו 1 כפית גרגרי קפה; בואו לעמוד 20 דקות.
מניחים לחם במעבד מזון, ואת הדופק 10 פעמים או עד פירורים גס טופס למדוד 1/2 כוס.
מניחים פירורים בקערה גדולה. שמור 10 חצאים אגוז לקישוט. כפית קלות את הקמח לתוך כוס מדידה יבשה, ורמה עם סכין.
שלב אגוזי מלך שנותרו, קמח, ומלח במעבד מזון, ולעבד עד הקרקע דק.
מקום תערובת תאריך, 1/3 כוס סוכר מגורען, שמן, 1 כפית וניל, ביצה במעבד מזון, ולעבד עד חלקה, גירוד הצדדים של קערה פעם אחת.
הוסף תערובת תאריך לתערובת פירורי לחם, ערבוב טוב.
לנצח חלבונים ביצה עם מיקסר במהירות גבוהה עד פסגות רכות טופס. בהדרגה להוסיף 1/3 כוס סוכר מגורען, 1 כף בכל פעם, להכות עד פסגות נוקשות טופס. מערבבים בעדינות רבע מהתערובת לבן ביצה לתוך הבלילה; מקפלים בעדינות בתערובת הביצה הנותרת.
מורחים הבלילה למחבת מוכנה.
אופים ב 350 במשך 25 דקות או עד מעיינות עוגה בחזרה כאשר נגע קלות. מגניב במחבת במשך 10 דקות על מתלה תיל, ולהסיר מחבת.
הסר את נייר השעווה. מגניב לגמרי על מתלה תיל.
כדי להכין זיגוג, לשלב 1/3 כוס קקאו ואת 4 המרכיבים הבאים (קקאו דרך 1 כפית גרגרי קפה), ערבוב עד חלקה. מערבבים 1/2 כפית וניל. כיסוי וצינה במשך 1 שעה. בהדרגה להוסיף אבקת סוכר לתערובת הקקאו, מכות עם מיקסר במהירות בינונית עד חלקה ועבה.
מניחים שכבת עוגה על צלחת.
מורחים את הזיגוג באופן שווה על גבי הצדדים של עוגה. סדר חצאי אגוז שמורים על גבי.