עוף בגריל טבעת אש
עוף בגריל טבעת אש יכול להיות בדיוק המתכון ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, פליאוליטי וראשוני שחיפשתם. חלק אחד של המנה הזו מכיל בערך 41 גרם חלבון , 34 גרם שומן , ובסך הכל 612 קלוריות . מתאים ל-4 מנות. גשו לסופר וקנו דבש, מלח כשר, אבקת אדובו ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. זה עובד היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. הרביעי ביולי יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 4 מעריצים. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-50 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 54% , שהוא מוצק. מתכונים דומים: מרק טורטיה עוף עם עגבניות צלויות באש , סלט קוביות קריבי עם ויניגרט אננס צלוי באש , וצ'אטני עגבניות צלויות באש .
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
הניחו את העוף על קרש חיתוך מפלסטיק, צד החזה כלפי מעלה, כשהצוואר פונה אליכם.
הסר את שתי הכנפיים במפרק בין הכנף לתופעת.
הסר את רבעי הירכיים על ידי חיתוך משני צידי הקצה האחורי של השד. תפסו את שתי הרגליים, פוצצו את המפרקים שמתחברים לגב, והפכו את הציפור.
הסר את הירכיים והרגליים על ידי חיתוך היכן שהם מתחברים לעמוד השדרה. החזיקו את הירך והרגל יחדיו, רגישו את החריץ הקל במקום שבו המפרקים נפגשים ועשו חתך במפרק זה. מניחים את הרגל והירך למטה ופורסים להפרדה. חזור על הפעולה עם חתיכת הרגל השנייה. הפוך את הציפור בחזרה, צד החזה כלפי מעלה, הנח את הסכין שלך על עצם החזה ופורס לאורך כלוב הצלעות, חותך את בשר החזה מהעצם. הקפד לכלול את התוף בעת הסרת השד. חזור על השד השני. מקפיאים את הפגר להכנת ציר או זורקים.
שים את נתחי העוף בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת עם המים, הדבש והמלח. סוגרים את השקית ומסתובבים במרץ במשך 1 עד 2 דקות כדי להפיץ את הדבש ולהמיס את המלח. מניחים את השקית בכלי חסין דליפות ומכניסים למקרר ל-1 1/2 שעה.
בינתיים, שלבו אבקת קארי, אבקת צ'ילי, אבקת קקאו, אבקת אדובו, כמון ופפריקה מעושנת חמה בשקית 1 ליטר הניתנת לסגירה חוזרת.
מלטפים את העוף בנייר סופג עד שהוא יבש מאוד. אין לשטוף.
מכניסים את העוף לשקית עם תערובת התבלינים ומנערים לציפוי יסודי של העוף.
הניחו את החלקים על רשת קירור בתוך תבנית חצי דף. לנוח 30 דקות.
מפזרים 2 חתיכות עיתון קלות בשמן צמחי ומניחים בתחתית פתח ארובת פחמים. מלאו את פתח הארובה בפחם טבעי, 2 עד 3 פאונד, והניחו על רשת הפחמים של גריל קומקום עד שהוא חם ואפר, כ-15 עד 20 דקות. הכן טבעת של רדיד אלומיניום כבד עם קוטר של 9 אינץ'. שים את הטבעת הזו מעל מפעיל הארובה והנח על משטח הפחמים.
מפזרים בזהירות ובאופן אחיד את הפחמים החמים מחוץ לטבעת. הנח תבנית פאי אלומיניום במרכז הטבעת כדי לתפוס טפטופים. מניחים את רשת הבישול במקום ומחממים במשך 2 עד 3 דקות.
משמנים קלות את משטח הבישול. מסדרים את נתחי העוף, עם העור כלפי מטה, על המגררת מעל הגחלים החמות. סובב את הרגליים רבע סיבוב כל 3 עד 4 דקות. סובב את הירכיים, הכנפיים והחזה לאחר 4 עד 5 דקות. העור צריך להיות שלפוחית וצבעו כהה. התאם את עוצמת החום על ידי סיבוב משטח הגריל כדי לחשוף את נתחי העוף לגחלים קרירות יותר או חמות יותר, לפי הצורך, וכדי למנוע התלקחויות.
לאחר זמן בישול כולל של 9 עד 10 דקות, העבירו את החזה למרכז הגריל וכסו בתבנית שניה לפשטידה מאלומיניום. לאחר 10 עד 11 דקות זמן בישול כולל, הניחו את הכנפיים על גבי תבנית הפאי. השעינו את הירכיים והרגליים על דופן תבנית הפאי האלומיניום הרחק מהחום הישיר של הגחלים. הופכים כל 2 דקות. שים את כל החתיכות שמסיימות את הבישול על גבי המחבת. לאחר זמן בישול כולל של 18 עד 20 דקות, בדוק את הטמפרטורה בעזרת מדחום לקריאה מיידית המוכנס לחלק העמוק ביותר של כל חלק. החלקים צריכים להגיע ל-155 מעלות F.
מוציאים את העוף לקערה נקייה ובינונית. מכסים במגבת ומניחים 5 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד