עוף צלוי פרסי עם אורז דובדבן-זעפרן מיובש
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: אורז זעפרן דובדבן חמוץ פרסי, סלמון מזוגג עם אורז זעפרן דובדבן מיובש, ו פילאף אורז פרסי עם זעפרן ורימונים.
הוראות
בקערה גדולה, לשלב את שמן זית, בצל, מיץ לימון, כמון וחצי זעפרן.
מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל ופונים למעיל.
תן את העוף לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 1 שעה.
מסננים את העוף, מגרדים את הבצל והזעפרן ומעבירים אותו למחבת צלייה גדולה ממתכת.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות. לחשוף ולאפות במשך 25 דקות יותר, או עד העוף מבושל דרך.
בינתיים, להביא סיר גדול של מים מלוחים לרתיחה.
מוסיפים את האורז ומבשלים עד כמעט מכרז, על 10 דקות.
מסננים את האורז במסננת ומנערים כל עודף מים. בקערה קטנה, להמיס את הזעפרן שנותר ב 1 כף מים. החזירו את האורז לסיר וערבבו במי הזעפרן.
במחבת קטנה, להמיס את החמאה עם דובדבנים חמוצים יבשים וסוכר. כפית שליש מהאורז לצלחת סופל 2 ליטר בחמאה. למעלה עם חצי דובדבנים חמוצים ושקדים חתוכים. מכסים חצי מהאורז שנותר ואת שאר הדובדבנים והשקדים החמוצים. למעלה עם שכבה סופית של אורז ושופכים כל חמאה שנותרה על גבי. מכסים את צלחת הסופל בנייר כסף ואופים במשך כ 20 דקות (בעוד העוף אופה), או עד שהאורז רך, קל ורך.
מחממים את המטגן כאשר האורז נעשה. לצלות את העוף, צד העור למטה, במשך 2 דקות. להפוך את העוף צלוי עד העור הוא השחמה פריך, על 3 דקות.
יוצקים את מיצי המחבת לתוך סירת רוטב חמה.
מגישים את העוף עם האורז, עובר את מיצי פאן ליד השולחן.