עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס
מתכונים דומים: עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס, עוף צלוי, תפוחי אדמה חדשים ואספרגוס, ו תפוחי אדמה קלויים חדשים ואספרגוס.
הוראות
במחבת קלייה גדולה, לזרוק את תפוחי האדמה ושום עם 1/2 כפות שמן 1/2 מלח כפית.
שים את המחבת בשליש העליון של התנור ומבשלים, ערבוב פעם אחת, במשך 15 דקות.
בינתיים, מעיל את העוף עם 1 כף השמן; לסדר את החלקים, בצד העור למעלה, במחבת קלייה קטנה יותר.
מפזרים את העוף עם מיץ לימון, 1/4 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל. מעל כל חתיכת עוף עם חתיכת חמאה.
שים את העוף בתנור עם תפוחי האדמה ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את האספרגוס, את הנותרים 1 כף שמן, ו 1/8 כפית כל מלח ופלפל לתפוחי האדמה. מערבבים וממשיכים לבשל עד שהעוף, תפוחי האדמה והאספרגוס נעשים, 10 עד 15 דקות יותר.
הסר את שני המחבתות מהתנור. לזרוק את תפוחי האדמה ואספרגוס עם גרידת לימון.
המלצת יין: אספרגוס יכול לעשות יינות טעם מתוק, אבל ניו זילנד סוביניון בלאן יפגוש את האתגר עם חומציות גבוהה ופוריות אינטנסיבית. היין יש רמזים משלה של אספרגוס כי יהיה הד הירקות כאן.