עוף קלוי שום ציפורן
גשו לסופר וקנו מיץ לימון, מלח כשר ופלפל, ירכיים עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו עוף שן שום, 44-שום שן (מרק עוף) , ו עוף ציפורן שום לבישול איטי (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
יש לשטוף ולטפוח לייבש את העוף. מלח ופלפל בנדיבות ולאפשר למזג על קרש חיתוך בזמן שאתה מכין את השום. במחבת טחון גדולה וחסינה מעל חום בינוני, מבשלים את כל שיני השום בשמן זית וחמאה, ערבוב מדי פעם, עד מוזהב קלות, כ -10 דקות.
הסר את השום מהמחבת והנח בצד. הגבר את החום לגובה בינוני וחום את עור העוף כלפי מטה עד שהעור יהיה זהוב ופריך, כ-5 דקות. הפוך את העוף, מפזר על הרבס דה פרובאנס.
מוסיפים את השום בחזרה למחבת ומניחים מחבת חמה בתנור.
אופים את העוף עד מבושל דרך, כ -25 דקות. לאחר העוף נעשה, להסיר ירכיים עוף ושום על מגש.
מניחים את המחבת על חום בינוני גבוה ומפזרים את הטפטוף בקמח ומערבבים לשלב. Deglaze המחבת עם המניה ומיץ לימון.
יוצקים את הרוטב על מגש העוף ומגישים עם לחם עבור רוטב-mopping ו שום מתפשט.