קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 30 דק.
מנות8
ציון בריאות11
מגזין

פאי גבינה-תפוחי אדמה

פאי גבינה-תפוחי אדמה
ניתן להכין את המתכון לפשטידת גבינה-תפוחי אדמה תוך כ-3 שעות ו-30 דקות. חלק אחד של המנה הזו מכיל כ-20 גרם חלבון, 64 גרם שומן ובסך הכל 928 קלוריות. תמורת $1.56 למנה, מתכון זה מכסה 21% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה משרת 8. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה אדומים, תפוחי גלן, סוכר ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מתכון זה אהוב על 2 אוכלי אוכל וטבחים. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 61%. הציון הזה מוצק. מתכונים דומים: פאי גבינה-תפוחי אדמה, פאי לוחות חזיר וגבינה, ופשטידת לוחות תפוחים.

הוראות

1
מכינים את הקרום: דוחסים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון.
מרכיבים שתצטרך
2 תפוחי גאלה, לא קלופים2 תפוחי גאלה, לא קלופים
תפוחי גאלה, לא מקולפיםתפוחי גאלה, לא מקולפים
5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק5 אונקיות מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
מורטדלה או בשר חזיר, פרוס דקמורטדלה או בשר חזיר, פרוס דק
ציוד שתשתמש בו
4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים4 תפוחי אדמה אדומים גדולים (1 1/2 פאונד), לא קלופים
2
מוסיפים 1 מקל חמאה ומערבבים עד לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופיםתפוחי אדמה אדומים גדולים, לא קלופים
3
מוסיפים את 2 מקלות החמאה הנותרים ומקציפים שלוש פעמים, או עד שהתערובת מזכירה ארוחה גסה.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)3 מקלות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
4
הוסף את החומץ, ולאחר מכן הוסף בהדרגה 1/3 כוס מי קרח דרך צינור ההזנה, תוך כדי פעימות ארבע פעמים, עד לאיחוד אחיד. סוחטים את הבצק בין האצבעות. אם הוא לא מחזיק בצורתו, מוסיפים עד 2 כפות מי קרח ומקפיצים פעמיים נוספות (הבצק עדיין צריך להיות פירורי). הופכים על משטח נקי ולוחצים לכדור; מחלקים לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לשני מלבנים בעובי 1 אינץ'. מקררים לפחות שעה אחת או עד יומיים.
מרכיבים שתצטרך
חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות (לשמור קר במקפיא)
(לשמור במקפיא)(לשמור במקפיא)
10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת10 אונקיות גבינת צ'דר לבנה, מגוררת
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
1
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
2
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה, 5 עד 7 דקות; מתבלים במלח ומצננים. פורסים את תפוחי האדמה והתפוחים דק מאוד; לזרוק בקערה עם הטימין, 2 כפות שמן זית הנותרות, ומלח ופלפל לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
לשימור,לשימור,
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 8 אינץ' בנייר כסף, ומשאירים תלייה של 1 אינץ' מכל הצדדים. על משטח מקומח מרדדים חתיכת בצק אחת לריבוע בגודל 12 אינץ', בעובי של כ-1/8 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
4
מעבירים לצלחת המוכנה, תוחבים את הבצק בקצוות ובפינות; אל תקצץ את התלייה.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
5
מפזרים את פירורי הלחם על הבצק ומוסיפים את הבצל.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
6
הניחו את המורטדלה מעל, ואז מפזרים כשליש מהגבינה.
מרכיבים שתצטרך
מורטדלהמורטדלה
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
7
שכבה מחצית מתפוחי האדמה והתפוחים מעל בשכבה אחת; מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מפזרים עוד שליש מהגבינה. למעלה עם תפוחי האדמה הנותרים, תפוחים; מתבלים שוב ומסיימים בגבינה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
לשימור,לשימור,
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
8
מרדדים את הבצק שנותר לריבוע בגודל 12 אינץ' ומניחים על המלית. מצמידים את התלייה של שני הקרום יחד, ואז מגלגלים את הבצק מתחתיו וצובטים כדי ליצור קצה בגובה 3/4 אינץ'. יוצרים חריצים בקרום העליון בעזרת סכין כדי לאפשר לאדים לצאת. מקררים 30 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
צנצנת שימור פטל ללא גרעיניםצנצנת שימור פטל ללא גרעינים
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
9
אופים את הפאי עד להזהבה, כ-30 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-400 מעלות פרנהייט, מברישים את הקרום בשמנת וממשיכים לאפות עד לפריכות, כ-35 דקות נוספות. מצננים 25 דקות, ואז מוציאים מהתבנית ופורסים.
מרכיבים שתצטרך
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
צנצנת שימור פטל ללא גרעיניםצנצנת שימור פטל ללא גרעינים
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
10
צילום של קון פולוס

יין מומלץ: Vin Santo, קציר מאוחר ריזלינג, Lambrusco Dolce

ניתן לשלב פאי עם Vin Santo, Late Harvest Riesling ולמברוסקו דולצ'ה. יינות אלה כולם מתוקים, וזה חשוב מכיוון שבדרך כלל יין צריך להיות מתוק יותר מהאוכל שאתה משלב איתו. NV Solera Cream Shery עם דירוג 4.5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 17 דולר לבקבוק.
NV Solera Cream Shery
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.