פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי
המתכון "פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי" יכול להיות מוכן בכ-2 שעות ו-10 דקות . מנה אחת מכילה 826 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . מתכון צמחוני זה, המבוסס על חלבון אובו (לקטו), מספיק ל-6 מנות . כמה אנשים ממש אהבו את הקינוח הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חמאה, מי קרח, חמאה וקמח. 22 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. הוא מושלם לליל כל הקדושים . זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל אמריקאי. עם ציון כף של 0% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). פאי תפוחים קרמל דלעת , "גלידת" קוקוס קפוא אולטימטיבית עם רוטב שוקולד קשה , וטירמיסו אולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט.
להכנת הבצק, ערבבו יחד את הקמח והמלח בקערה גדולה.
חותכים פנימה את חתיכות החמאה הקרה בעזרת בלנדר, מעט בכל פעם, עד שהבצק דומה לקמח תירס.
מוסיפים את חלמון הביצה ומי הקרח, ומערבבים לרגע רק כדי לאחד את הבצק ולהרטיב אותו. היזהרו לא לעבד את הבצק יתר על המידה. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במקרר למשך שעה.
בזמן שהבצק נח, הכינו את המילוי.
להכנת רוטב הקרמל: מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים, ללא ערבוב, על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס ומתקרמל, כ-10 דקות.
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את השמנת והיין באיטיות. ייתכן שהרוטב יבעבע וירוק, לכן היזהרו. לאחר שהרוטב יירגע, החזירו אותו לאש, הוסיפו את מקל הוניל וחממו אותו באיטיות, עד שהיין והקרמל חלקים והמשיכו לבשל באיטיות עד לצמצום של חצי מהכמות.
מסירים מהאש ומצננים עד להסמכה.
ממלאים קערה גדולה במים קרים וסוחטים פנימה מיץ לימון. קולפים את התפוחים בעזרת סכין קילוף, חותכים אותם לשניים, ומוציאים את הליבה בעזרת מקלחן מלון.
מניחים את חצאי התפוחים במי הלימון (זה ימנע מהם להשחים). מערבבים את התפוחים עם הקמח והקינמון.
הוציאו את הבצק מהמקרר, הסירו את הניילון הניילון וחתכו את הכדור לשניים. עטפו שוב והחזירו כדור אחד למקרר, עד שיהיו מוכנים לקרום העליון.
הניחו לבצק לנוח על השיש במשך 15 דקות כדי שיהיה גמיש מספיק כדי לרדד. בעזרת מערוך, רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. גלגלו בזהירות את הבצק על המערוך והניחו אותו בתוך תבנית פאי מזכוכית בקוטר 25 ס"מ. לחצו את הבצק לתבנית כך שיהדק.
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
פורסים כמה תפוחים בכל פעם בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד. יש לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות כך שבזמן האפייה הם יקרסו זה על גבי זה ללא כיסי אוויר. כך נוצר פאי תפוחים דחוס ובשרי. מכסים את תחתית הבצק בשכבת תפוחים, מפזרים את הפרוסות כך שלא יהיו רווחים. יוצקים כ-50 גרם מרוטב קרמל יין אדום מקורר באופן שווה על פרוסות התפוחים. חוזרים על השכבות, עד שהפאי מעט מלא יתר על המידה ומעוצב כיפתי בחלקו העליון; התפוחים יתכווצו בזמן האפייה. מפזרים חתיכות חמאה מעל התפוחים.
עכשיו, רדדו את כדור הבצק השני בדיוק כמו שעשיתם את הראשון.
מברישים את השפה התחתונה של בצק הפאי במעט חלבון ביצה טרופה כדי ליצור איטום.
הניחו את עיגול הבצק על גבי הפאי, ובעזרת מספריים למטבח, גזרו את העודף שמסביבו. מהדקו את קצוות הבצק יחד בעזרת האצבעות כדי ליצור איטום הדוק.
חותכים חריצים בחלק העליון של הפאי כדי שהאדים יוכלו לצאת בזמן האפייה.
מניחים את הפאי על תבנית אפייה וכסו אותו בנייר אלומיניום, כדי שהקרום לא יתאפה מהר יותר מהתפוחים.
אופים את פאי התפוחים בקרמל במשך 25 דקות במדף האמצעי. בקערה קטנה, מערבבים את רבע כוס הסוכר הנותרת עם הקינמון הטרי המגורר.
הסירו את נייר הכסף מהפאי ומרחו את החלק העליון בחלבון הביצה שנותר.
מפזרים באופן שווה את סוכר הקינמון ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות עוד 25 דקות, עד שהפאי זהוב ומבעבע.
הניחו לפאי התפוחים לנוח בטמפרטורת החדר לפחות שעה כדי לאפשר לפקטין של הפרי להתייצב ולהתגבש; אחרת הפאי יתפרק כשחותכים אותו.