המתכון "פאי תפוחים קרמל אולטימטיבי" יכול להיות מוכן בכ-2 שעות ו-10 דקות . מנה אחת מכילה 826 קלוריות , 9 גרם חלבון ו -36 גרם שומן . מתכון צמחוני זה, המבוסס על חלבון אובו (לקטו), מספיק ל-6 מנות . כמה אנשים ממש אהבו את הקינוח הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חמאה, מי קרח, חמאה וקמח. 22 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. הוא מושלם לליל כל הקדושים . זהו מתכון זול למדי לחובבי אוכל אמריקאי. עם ציון כף של 0% , המנה הזו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). פאי תפוחים קרמל דלעת , "גלידת" קוקוס קפוא אולטימטיבית עם רוטב שוקולד קשה , וטירמיסו אולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
חותכים פנימה את חתיכות החמאה הקרה בעזרת בלנדר, מעט בכל פעם, עד שהבצק דומה לקמח תירס.
מרכיבים שתצטרך
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
5
מוסיפים את חלמון הביצה ומי הקרח, ומערבבים לרגע רק כדי לאחד את הבצק ולהרטיב אותו. היזהרו לא לעבד את הבצק יתר על המידה. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במקרר למשך שעה.
מרכיבים שתצטרך
טיפים עגולים לפינה #4
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניות
6
בזמן שהבצק נח, הכינו את המילוי.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
7
להכנת רוטב הקרמל: מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים, ללא ערבוב, על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס ומתקרמל, כ-10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסים
מיץ לימון, אופציונלי
טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
8
הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את השמנת והיין באיטיות. ייתכן שהרוטב יבעבע וירוק, לכן היזהרו. לאחר שהרוטב יירגע, החזירו אותו לאש, הוסיפו את מקל הוניל וחממו אותו באיטיות, עד שהיין והקרמל חלקים והמשיכו לבשל באיטיות עד לצמצום של חצי מהכמות.
מרכיבים שתצטרך
חלבוני ביצה מפוסטרים (מקרטון), בטמפרטורת החדר
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
1 עד 2 כפות מיץ לימון, אופציונלי
עצם הודו וצוואר הודו
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזיר
9
מסירים מהאש ומצננים עד להסמכה.
10
ממלאים קערה גדולה במים קרים וסוחטים פנימה מיץ לימון. קולפים את התפוחים בעזרת סכין קילוף, חותכים אותם לשניים, ומוציאים את הליבה בעזרת מקלחן מלון.
הוציאו את הבצק מהמקרר, הסירו את הניילון הניילון וחתכו את הכדור לשניים. עטפו שוב והחזירו כדור אחד למקרר, עד שיהיו מוכנים לקרום העליון.
מרכיבים שתצטרך
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
13
הניחו לבצק לנוח על השיש במשך 15 דקות כדי שיהיה גמיש מספיק כדי לרדד. בעזרת מערוך, רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. גלגלו בזהירות את הבצק על המערוך והניחו אותו בתוך תבנית פאי מזכוכית בקוטר 25 ס"מ. לחצו את הבצק לתבנית כך שיהדק.
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
שרימפס מוקפץ, קלוף
14
מחממים את התנור מראש ל-350 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
15
פורסים כמה תפוחים בכל פעם בעזרת מנדולינה או סכין חדה מאוד. יש לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות כך שבזמן האפייה הם יקרסו זה על גבי זה ללא כיסי אוויר. כך נוצר פאי תפוחים דחוס ובשרי. מכסים את תחתית הבצק בשכבת תפוחים, מפזרים את הפרוסות כך שלא יהיו רווחים. יוצקים כ-50 גרם מרוטב קרמל יין אדום מקורר באופן שווה על פרוסות התפוחים. חוזרים על השכבות, עד שהפאי מעט מלא יתר על המידה ומעוצב כיפתי בחלקו העליון; התפוחים יתכווצו בזמן האפייה. מפזרים חתיכות חמאה מעל התפוחים.
מרכיבים שתצטרך
אפרסקים פרוסים
אבקת זרעי אהבה
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
רול פירות צהוב אחד
מצקת
16
עכשיו, רדדו את כדור הבצק השני בדיוק כמו שעשיתם את הראשון.