פלאן מפורק
פלאן מפורק יכול להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 316 קלוריות, 13 גרם חלבון ו 10 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. מתכון זה אופייני למטבח האירופי. אם יש לכם יוגורט וניל קרטון, מים, שעועית וניל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו Flan de Arroz con Leche (פלאן פודינג אורז), פלאן פודינג פשוט שלי (Leche פלאן פיליפיני), ו Guavan And Cheese Flan (Flan de Guayaba y Queso) (מתכונים דומים).
הוראות
כדי להכין גבינת יוגורט, מניחים מסננת במדד זכוכית 2 ליטר או קערה בינונית. מסננת קו עם 4 שכבות של cheesecloth, המאפשר cheesecloth להאריך על קצוות חיצוניים. יוגורט כפית למסננת. מכסים באופן רופף בניילון נצמד, ומקררים 12 שעות. גבינת יוגורט כפית לתוך קערה; להשליך נוזל. מכסים ומקררים.
כדי להכין גלידה, לשלב 1/4 כוס סוכר וביצים בקערה בינונית, ערבוב היטב עם מקצף.
מערבבים חלב וחצי וחצי בסיר כבד על חום בינוני גבוה. לגרד זרעים שעועית וניל, ולהוסיף זרעים שעועית לתערובת חלב.
חום עד 180 או עד בועות זעירות טופס סביב קצה המחבת, ערבוב לעתים קרובות (לא להרתיח). בהדרגה להוסיף תערובת חלב לתערובת ביצה, ערבוב כל הזמן עם מקצף. להחזיר תערובת חלב למחבת; לבשל על חום בינוני עד עבה (כ 5 דקות), ערבוב כל הזמן.
מניחים מחבת בקערה גדולה מלאה בקרח עד שהתערובת מתקררת לטמפרטורת החדר( כ -25 דקות), ערבוב מדי פעם.
יוצקים תערובת לתוך פחית המקפיא של מקפיא גלידה; להקפיא על פי הוראות היצרן. כפית גלידה לתוך מיכל בטוח במקפיא; לכסות להקפיא 1 שעה או עד המשרד.
כדי להכין את הרוטב, במקום 1/3 כוס סוכר בסיר קטן, כבד על חום בינוני גבוה; לבשל עד הסוכר מתמוסס, ערבוב לפי הצורך לפזר סוכר באופן שווה (כ 6 דקות). המשך לבשל על 1 דקה או עד הזהב.
הסר מהחום; בזהירות לערבב במים (סוכר מקורמל יהיה לתפוס מעט מקל על כף).
מניחים מחבת על חום בינוני-גבוה עד סוכר מקורמל נמס. לגרד זרעים שעועית וניל; להוסיף זרעים שעועית לתערובת. מבשלים 2 דקות או עד מופחת 6 כפות, ערבוב מדי פעם.
הסר מהחום, ולתת לעמוד 10 דקות. להשליך שעועית וניל.
מניחים 1/4 כוס יוגורט גבינה לתוך כל אחד 6 קערות; העליון עם 1 רוטב כף ו 1/2 כוס גלידה.