פנה עם שרימפס ורוטב שמנת
הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. מתכונים דומים: פנה עם שרימפס ורוטב שמנת, שרימפס פנה עם רוטב שום, ו שרימפס פנה עם רוטב שום.
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה על חום גבוה.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד רך אבל עדיין מוצק לנשוך, ערבוב מדי פעם, על 8 עד 10 דקות.
מסננים את הפסטה ומניחים בצד.
במחבת גדולה, מחממים את השמן על חום בינוני גבוה.
מוסיפים את השרימפס, שום, 1/2 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל. לבשל, ערבוב לעתים קרובות עד השרימפס להפוך ורוד ומבושלים דרך, כ 3 דקות. באמצעות כפית מחוררת, להסיר את השרימפס מהמחבת ולהניח בצד.
מוסיפים את העגבניות, בזיליקום 1/4 כוס, פטרוזיליה 1/4 כוס, פתיתי פלפל אדום. מבשלים 2 דקות, ערבוב כל הזמן.
מוסיף את היין, מיץ צדפות, ושמנת כבדה. מביאים את התערובת לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך ומבשל במשך 7 עד 8 דקות עד הרוטב מתעבה.
מוסיפים 1/4 כוס של פרמזן, שרימפס מבושל, פסטה מבושלת, ועשבי תיבול הנותרים. לזרוק יחד עד שכל החומרים מצופים. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח ופלפל.
מעבירים את הפסטה לקערה גדולה.
מפזרים את הגבינה הנותרת ומגישים מיד.