פריחת תפוז - עוגת שומשום עם אפרסקים
אם יש לכם סוכר, סודה לשתיה, קמח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות נסו פריחת תפוז עוגת שומשום, עוגות תאנה ושומשום עם קצפת פריחת תפוז, ו פריחת תפוז עוגה (מתכונים דומים).
הוראות
לציפוי: זרעי שומשום דופק, סוכר, קמח, חמאה, גרידת תפוז, ומלח במעבד מזון עד מתפורר; מילואים.
לעוגה: התאם מתלה תנור למצב בינוני וחמם מראש תנור ל 350°f. מחבת ספריי Bundt עם תרסיס אפייה.
לנצח חמאה וסוכר במהירות בינונית עד אור ורך, על 3 דקות.
מוסיפים ביצים, אחד בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, ומלח בקערה בינונית. הקטנת מהירות מערבל נמוך ולהוסיף תערובת קמח בשלוש קבוצות, לסירוגין עם שמנת חמוצה. לגרד צדדים ותחתית של קערה עם מרית גומי לפי הצורך.
מוסיפים מים פריחת תפוז וניל ופעימה רק כדי לשלב.
מפזרים חצי ציפוי במחבת מוכנה. לגרד חצי מהבלילה מעל ציפוי.
מפזרים את הבלילה עם ציפוי שנותר; לחץ בעדינות לתוך הבלילה עם קצות אצבעות. לגרד את שאר הבלילה מעל ציפוי.
אופים עד tester עוגה מוכנס במרכז העוגה יוצא נקי, 50 עד 60 דקות.
העברת עוגה למתלה קירור מגניב במחבת 15 דקות, ואז להתברר ישירות על מתלה מגניב לחלוטין, על 1 שעה.
מערבבים אפרסקים, סוכר ומלח בסיר כבד תחתית גדול. מבשלים, ערבוב, עד אפרסקים רכים וסירופ, 20 עד 30 דקות. מערבבים וניל.
מגישים עוגה עם אפרסקים בטמפרטורת החדר.