צדפות עם הדרים וקינואה
ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 4 . מנה זו מכילה סביב 6 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 295 קלוריות. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו תפוזים, זרעי כוסברה, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צדפות הדר, צדפות ברוטב סויה פרי הדר, ו צדפות עם זיגוג הדר (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים את הקינואה, 2 כוסות מים 1/2 כפית מלח בסיר ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה. הפחת את החום לנמוך ומבשל, חשוף, עד שהמים נספגים, 12 עד 14 דקות.
בינתיים, לגרר 1 כפית גרידה תפוזים, ואז מיץ כל 3 תפוזים ומנדרינות לקערה.
מפזרים את הסוכר במחבת ומבשלים מעל חום בינוני גבוה עד ענבר כהה, על 5 דקות.
הסר מהחום ולהקציף בחומץ, מיצי הדר וגלידה, וכוסברה. חזור לחום בינוני ומרתיחים עד עבה, כ 8 דקות.
הסר מהחום וקצף בחמאה; לשמור על חום.
מתבלים את הצדפות בצד אחד עם מלח ופלפל.
מחממים את השמן במחבת ברזל יצוק גדולה על חום בינוני.
מוסיפים את הצדפות מתובל למטה לצרוב עד הזהב, 4 עד 5 דקות. הפוך ומבשל עד הזהב בצד השני, 2 עד 3 דקות יותר.
Fluff קינואה עם מזלג ולחלק בין צלחות. למעלה עם הצדפות, טפטוף עם רוטב הדר ומפזרים את הפטרוזיליה.